Karnabaharın Faydaları Nelerdir?
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Karnabaharın Faydaları Nelerdir?

Karnabaharın faydaları, Karnabahar, çiçekleri etli ve tane tane görünümlü olan, yaprakları lahana yaprağına benzeyen bir bitkidir. Sebze olarak tüketilir. Doğu Akdeniz bölgesinde yetişir. İki yıl kadar mahsul verir. Karnabaharın yaprakları koyu yeşil renktedir. Karnabaharın çiçekleri beyaz renktedir. En çok kış mevsiminde yetişir ve en çok kış mevsiminde tüketilir. Fosfor ve vitamin bakımından çok zengindir. Karnabaharla birçok yemek yapılır. Karnabaharın en sağlıklı tüketimi haşlayarak yapılanıdır. Her sebze ve meyvenin fazla tüketimi vücuda zarar verdiği gibi karnabaharın da fazla tüketimi zararlıdır.


Karnabaharın faydaları nelerdir?

  • Karnabahar kalori bakımından çok yüksek kalorili bir sebze değildir.
  • Vitamin bakımından zengin bir sebzedir.
  • İdrar söktürücü özelliği vardır.
  • Mide rahatsızlığına iyi gelir.
  • Vücudu toksinlerden arındırmaya yardımcı olur.
  • Karaciğer için çok faydalıdır.
  • Şeker hastalarına çok faydalı bir sebzedir.
  • Cinsel isteği arttırıcı bir sebzedir.
  • Folik asit bakımından zengin bir sebzedir.
  • Kalp hastalıklarına iyi gelen bir sebzedir.
  • Obezite riskini azaltır.
  • Sindirimi kolaylaştırıcı özelliğe sahiptir.
  • Kabızlığı önler.
  • Kolon kanseri riskini azaltır.
  • Karındaki şişliklerin giderilmesine yardımcı olur.
  • Beyin için faydalı bir bitkidir.
  • B vitamini bakımından zengin bir sebzedir.
  • Alzheimer için koruyucu
  • Kemik erimesini engeller.
  • Kansere karşı koruyucudur.

Karnabaharın Faydaları Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Mor Karnabahar Türleri ve Özellikleri

Mor Karnabahar Türleri ve Özellikleri

Karnabahar Çiçeği Yetiştiriciliği

Karnabahar Çiçeği Yetiştiriciliği

Karnabahar Çiçeği, Turpgiller familyasından gelen, çiçek ve çiçek tablaları yenilen sebzeler grubuna giren karnabahar çiçeği, iki yıllık bir kültür sebzesidir. İlk[...]

Karnabahar Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Kızartması: Karnabahar besin değeri olarak yüksek değerlere sahiptir. Aynı zamanda kalori değeri düşük bir sebze türüdür. Karnabahar etli ve tanecikli lahan[...]

Kıymalı Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Karnabahar Yemeği, Karnabahar, turpgiller ailesinden olan, çiçekleri tanecikli bir görünüşte olan ve etli bir yapıya sahip olan bitkidir. Karnabaharın yapraklar�[...]

Fırında Karnabahar Mücveri Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Karnabahar Mücveri Tarifi ve Malzemeleri

Fırında karnabahar mücveri, karnabahar mücveri oldukça lezzetli mücver tariflerinden biridir. Lezzetli olması ile oldukça da faydalı bir yemektir. Karnabahar ile yapılan [...]

Tavada Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Tavada karnabahar, karnabahar kış aylarının en çok tüketilen vitamin deposu görevini üstlenmiş lezzetli bir sebze çeşididir. Karnabaharı, salatalarda, kızartmalarda, y[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6