Salçalı Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Salçalı Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Karnabahar Yemeği, kış aylarında tercih edilen güzel bir sulu yemektir. Genellikle pişerken çıkan kokusu sebebi ile pek sevilmeyen karnabahar aslında oldukça besleyici bir o kadar da lezzetlidir. Karnabahar nişasta içermeyen bir sebze olduğu için, piştiği zaman helmelenmez. Bu sebeple salçalı karnabahar yemeği yaparken fazla su koymamaya dikkat etmek gerekir. Arzu eden kişiler kıvam kazandırmak için yemeğe biraz un ekleyebilir.


Salçalı Karnabahar Yemeği malzemeleri

  • 600 gram karnabahar
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı kaynar su

Salçalı Karnabahar Yemeği Nasıl Yapılır?


Salçalı karnabahar yemeği yapmaya başlamadan önce ilk olarak karnabaharın ortasında bulunan koçan kısmı kesilerek çıkartılır. Dal dal olan bölümler gövdeden ayrılır ve yıkanır. Sarımsak iri bir şekilde kıyılır. Domatesin kabukları soyulur ve küp-küp doğranır. Daha sonra yemeğimizi pişireceğimiz tencereye zeytinyağı konulur ve hafifçe ısıtılır. Üzerine küp-küp doğranmış soğan eklenir ve kavrulur. Ardından sarımsaklar eklenir ve hafifçe kavrulmaya devam edilir. Daha sonra domates ve biber salçası eklenir ve kavrulmaya devam edilir, üzerine doğranmış domatesler konur ve diriliği gidene kadar pişirilir. Domatesler pişince tencerenin dibine karnabaharlar güzelce dizilir ve üzerine 2 su bardağı kaynar su eklenir. Ardından tuz, karabiber, kimyon eklenir. Ocağın ısısı yükseltilerek yemeğimiz kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonra altı kısılır ve karnabaharlar yumuşayana kadar pişirilir. Yanında sade pilav ve yoğurtla sunabileceğiniz salçalı karnabahar yemeği servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Salçalı Karnabahar Yemeği Yorumları

soru

Çoğun

29 Ağustos 2018 Çarşamba

Merhaba, salçalı karnabahar yemeği yaparken baharatları hangi aşamada atmak gerekiyor?

Cevap yaz
cevap

Bihterin

08 Ekim 2018 Pazartesi

Merhaba karnabaharı pişirmeye başladığınız anda baharatları atın ki karnabahar baharatlar ile harmanlansın

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Mor Karnabahar Türleri ve Özellikleri

Mor Karnabahar Türleri ve Özellikleri

Güncel

Karnabahar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu karnabahar yemeği, Kış aylarının gelmesiyle birlikte manav ve pazar tezgâhlarını birbirinden güzel kış sebzeleri süslemeye başladı. Bunlardan havuçlu karnab[...]

Karnabahar Pane Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Pane Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Pane, Çıtır çıtır olan karnabahar pane oldukça lezzetli ve hafif bir atıştırmalık olabilir. Eğer ki çocuğunuz karnabahar yemiyor ise bu tarifi deneyerek ç[...]

Karnabahar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar turşusu, Karnabahar, ülkemizde en çok Orta Karadeniz Bölgesinde yetiştirilmektedir. Karnabaharın kendisine has tadı ve kokusu olan bir sebzedir. Yemeklerde özell[...]

Fırında Kaşarlı Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kaşarlı Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kaşarlı Karnabahar; Türk insanının damak zevkine fırında pişen yemekler daha lezzetli geldiği bilinmektedir. Ayrıca Türk mutfağında fırın yemekleri önemli[...]

Karnabahar Mücveri Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Mücveri Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar mücveri, oldukça faydalı bir sebze olan karnabaharı ne yazık ki sıkça tüketmiyoruz. Toplumda çoğu kişi sebzenin kokusunu pek sevmez. Ancak her sebzenin kendin[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6