Salçalı Karnabahar YemeğiSalçalı Karnabahar Yemeği, kış aylarında sıklıkla tercih edilen besleyici ve lezzetli bir yemektir. Karnabahar, nişasta içermeyen bir sebze olduğundan piştiği zaman helmelenmez. Bu nedenle, salçalı karnabahar yemeği yaparken fazla su eklememeye özen göstermek gerekir. Arzu edenler, yemeğe biraz un ekleyerek kıvamını artırabilirler. Salçalı Karnabahar Yemeği Malzemeleri
Salçalı Karnabahar Yemeği Nasıl Yapılır?Salçalı karnabahar yemeği yapımına başlamadan önce, karnabaharın ortasındaki koçan kısmı kesilerek çıkarılır. Dal dal olan bölümler gövdeden ayrılır ve iyice yıkanır. Sarımsak iri bir şekilde kıyılır. Domatesin kabukları soyulur ve küp küp doğranır. Daha sonra, yemeği pişireceğimiz tencereye zeytinyağı konur ve hafifçe ısıtılır. Üzerine küp küp doğranmış soğan eklenir ve kavrulur. Ardından sarımsaklar eklenir ve hafifçe kavrulmaya devam edilir. Daha sonra domates ve biber salçası eklenir ve kavrulmaya devam edilir; üzerine doğranmış domatesler eklenir ve diriliği gidene kadar pişirilir. Domatesler pişince, tencerenin dibine karnabaharlar güzelce dizilir ve üzerine 2 su bardağı kaynar su eklenir. Ardından tuz, karabiber ve kimyon eklenir. Ocağın ısısı yükseltilerek yemeğimiz kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonra altı kısılır ve karnabaharlar yumuşayana kadar pişirilir. Yanında sade pilav ve yoğurtla servis edebileceğiniz salçalı karnabahar yemeği servise hazırdır. Afiyet olsun. |
Merhaba, salçalı karnabahar yemeği yaparken baharatları hangi aşamada atmak gerekiyor?
Cevap yazMerhaba Çoğun,
Salçalı karnabahar yemeği yaparken baharatları genellikle yemek pişerken, yani karnabaharlar yumuşamaya başladığında eklemek en iyisidir. Böylece baharatlar yemeğe daha iyi nüfuz eder ve lezzetleri daha belirgin olur. Afiyet olsun!