Fırında Kıymalı Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Fırında Kıymalı Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kıymalı Karnabahar, Mutfaklarımızda mutlaka her çeşit yemek yaparız. Etli ve sebzeli yemekler. En çok yapılan et yemeği olsa da sebzeli yemeklerde çok yapılır. Her çeşit sebzenin kendine ait çok güzel bir lezzeti vardır. Ben bugün sizlere etin ve sebzenin buluştuğu çok güzel bir tarif olan, fırında kıymalı karnabahar yemeği yapacağım. Bu yemek sebze sevmeyenler içinde güzel bir tariftir. Her damağa hitap eder.


Fırında kıymalı karnabahar malzemeleri

  • 250 gram kıyma
  • 1 tane orta boy karnabahar
  • 3 tane yeşil biber
  • 2 tane domates
  • 1 tane kırmızı biber
  • 1 tane orta boy soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tatlı olan biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • Biraz sıvı yağ

Fırında Kıymalı Karnabahar Nasıl Yapılır?


Önce kıymayı bir tavaya alalım, suyunu salıp çekene kadar pişirelim. Sonra üzerine soğanları yemeklik doğrayıp ilave edelim. Biberleri temizleyip onları da ince doğrayıp içine ilave edelim. Sonra domateslerin kabuğunu soyup doğrayalım ve onu da içine katalım. Sarımsakları ince ince doğrayıp ilave edelim, hepsini biraz kavurup, salçasını, baharatını ve sıcak suyu da ilave edip biraz daha kavurduktan sonra altını kapatalım.

Daha sonra karnabaharı hazırlayalım, karnabaharları temizleyip ayıklayalım. Dallarından ayırıp bir tencerenin içinde 5 dakika kadar haşlayalım. Sonra süzelim ve bir fırın tepsisinin içine yarısını dökelim. Her tarafa iyice yayalım. Sonra hazırladığımız kıymalı harcı üzerine ilave edelim. Kalan karnabaharı da harcın üzerine dökelim. Daha sonra 200 derecedeki fırında yaklaşık yarım saat pişirelim. Piştikten sonra fırını kapatalım. Sonra yanına güzel bir pilav yapıp, sıcak iken servis yapalım.

Fırında Kıymalı Karnabahar Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Karnabahar Kürü Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Karnabahar Kürü Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Havuçlu Karnabahar Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Karnabahar Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Etli Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Etli Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Karnabahar Çiçeği Yetiştiriciliği

Karnabahar Çiçeği Yetiştiriciliği

Fırında Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Karnabahar Yemeği, Karnabahar turpgiller familyasından bir bitki olmakla birlikte sağlıklı ve lezzetli bir bitkidir. Bu yemeğin kızartması ve salatası yapılabil[...]

Kaşarlı Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Karnabahar, büyük küçük herkes tarafından sevilerek tüketilen ve sağlık için oldukça yararlı olan sebzelerden bir tanesidir. Karnabahar özellikle kış mevsi[...]

Terbiyeli Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Terbiyeli Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Terbiyeli karnabahar yemeği, Terbiyeli karnabahar yemeği tarifi gayet sağlıklı ve oldukça da doyurucudur. Az bir zahmetle hazırlanan lezzetli ve pratik bir yemek tarifidir. [...]

Sulu Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Karnabahar Yemeği, Karnabahar birçok insanın fazla tüketmediği bir gıda maddesidir. Oysaki içerdiği mineraller ve vitaminler bakımından oldukça zengindir. Kalp sağ[...]

Zeytinyağlı Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Karnabahar Yemeği: Karnabahar insan sağlığı için çok önemli bir sebzedir. O yüzden karnabahar kış aylarının vazgeçilmez sebzesidir. Karnabahar kalori ba[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6