Karnabahar, vücut için gerekli olan vitaminlerin deposudur. Karnabaharın yararları oldukça fazladır ve bu nedenle çocuklara bol bol yedirilmelidir. Birçok hastalığın şifası gibidir. Karnabahar, düşük kalorili ve yüksek besin değerine sahip bir sebzedir. Diyet yapanların tercih edebileceği ideal bir besindir. Karnabaharın birçok yemeği yapılmaktadır, ancak hangi yemek yapılırsa yapılsın çok kızartılmamalıdır. Aksi takdirde besin değerini kaybeder ve faydalı olmaz. Karnabaharın salatası, pilavı, sulu yemeği ve mezesi gibi birçok yemek çeşidi yapılmaktadır. Karnabaharın tadı herkesin damak zevkine hitap edebilir. Yapımı oldukça kolay olduğu için çok tercih edilir. Karnabahar, tavada yapıldığı gibi fırında da yapılabilir. Fırın Karnabahar Malzemeleri
Fırın Karnabahar Nasıl Yapılır? İlk olarak, karnabaharlar tek tek ayrılır ve derin bir tencerenin içerisine konularak su ve tuz eklenir. Orta ateşte pişirilir. Bu sırada, derin bir kabın içerisinde sos hazırlanır. Yumurtalar kırılır ve yoğurt eklenerek çırpılır. Üzerine un, sıvı yağ, tuz ve pul biber eklenerek iyice karıştırılır. Pişen karnabaharlar biraz soğutulur. Soğuyan karnabaharlar orta boy borcama dizilir. İsteğe göre orta boy fırın tepsisine de dizilebilir. Dizilme işlemi bittikten sonra üzerine hazırlanan sos dökülür. Hazır hale geldikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Pişmesine yakın, kaşar peynir rendesi sosun üzerine serpilir ve peynir kızarana kadar pişirilir. Ardından isteğe göre servis edilir. Afiyet Olsun! |