Karnabahar yemekleri genellikle pek tercih edilmeyen bir yemek türüdür. Hem yetişkinler hem de çocuklar tarafından pek sevilmez. Ancak, karnabaharın tadı aslında o kadar da kötü değildir. İlk başta kokusu biraz ağır gelebilir, fakat zamanla bu kokunun aslında kötü olmadığını anlayabilirsiniz. Karnabahar oldukça faydalı bir sebzedir. Bugün sizlere hem yetişkinlerin hem de çocukların severek yiyebileceği bir yemek tarifi vereceğim. Şimdiden kolay gelsin. Yoğurtlu Karnabahar Yemeği İçin Gerekli Malzemeler
Üzeri İçin Gerekli Malzemeler
Yoğurtlu Karnabahar Yemeği Nasıl Yapılır? Karnabahar yemeği için ilk olarak karnabaharları haşlamamız gerekiyor. Bir tencerede suyu kaynatın ve karnabaharı ekleyin. Karnabahar pişene kadar kaynatın. Karnabahar piştikten sonra yumurta, süt, tuz ve karabiberi bir kapta iyice çırpın. Çırpılan malzemelerin krep kıvamında olması gerekiyor. Haşlanan karnabaharları tek tek bu hazırladığımız sosa batırın ve her yerini iyice kaplayın. Bir tavada sıvıyağı iyice kızdırın. Kızgın olan yağa sosa batırılmış karnabaharları ekleyin. Her tarafı iyice kızardıktan sonra bir tabağa alın. Üzerine ise sarımsaklı yoğurdu dökün. İsterseniz yoğurdun üzerini pul biber ve nane ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun. |