Karnabahar Haşlama Tarifi ve Malzemeleri
19 Temmuz 2024

Karnabahar Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Haşlama

Karnabahar, turpgiller ailesine ait, özellikle çiçekleri etli ve tanecikli yaprakları lahanaya benzeyen bir sebze olarak kullanılır. Akdeniz bölgesinde yetişen bu bitki, koyu yeşil yaprakları ve beyaz ya da sarımsı çiçekleri ile tanınır. Karnabahar, henüz açmamış yoğun çiçek kısmından oluşur ve kış sebzeleri arasında önemli bir yere sahiptir. Fosfor ve vitaminler açısından oldukça zengin olan bu sebze, potasyum, fosfor, kalsiyum, demir ve A, C, B1 ve B2 vitaminlerini içerir. Genellikle karnabaharın tadı sevilir, ancak haşlanırken yayılan koku rahatsız edici olabilir. Bu kokuyu önlemek için haşlama suyuna sirke ve bir dilim ekmek eklemek etkili bir yöntemdir.

Karnabahar Haşlama Malzemeleri

  • 1 adet küçük boy karnabahar
  • 1 dilim ekmek
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 3 su bardağı yoğurt
  • Fesleğen veya kekik
  • Tuz
  • Su

Karnabahar Haşlama Nasıl Yapılır?

Karnabaharın dip yapraklarını koparıp, temizleyip yıkayınız. Karnabaharı bir tencereye koyup, üzerini kaplayacak kadar sıcak su, tuz ve sirke ekleyiniz. 1 dilim ekmeği de tencerenin kenarından suyun içine batırınız. Orta hararetteki ocakta, istediğiniz dirilikte haşlayınız. Daha sonra süzgece alıp, karnabaharı servis tabağınıza koyunuz. Ayrı bir kâsede yoğurdu karıştırıp, karnabaharların üzerine gezdiriniz. İsteğe göre en üste fesleğen veya kekik serpebilirsiniz. Karnabahar, kış aylarının sağlıklı bir yiyeceğidir ve E vitamini açısından oldukça zengindir. Ayrıca kansere karşı koruyucu madde ve antioksidanlar da içerir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni