Tavuklu Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Tavuklu Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Karnabahar Yemeği, Karnabahar yemeği yapımı oldukça kolay bir yemek olup pişirme işlemi ise kısa bir şekilde gerçekleşmektedir. Bu sebepten ötürü karnabahar yemeği yapmak isteyenlerin gönül rahatlığıyla yemek yapmalarını önermekteyiz. Bununla birlikte oldukça yararlı ve sağlıklı olması sebebiyle de oldukça önemli yemeklerin başında gelmektedir. Karnabaharınızı isterseniz kıymalı isterseniz de tavuklu pişirebilirsiniz. Burada üzerinde durulması gereken husus ise tavuklu karnabahar yemeği yaparken karnabaharın az pişmesidir. Aksi takdirde dağılması söz konusudur.


Tavuklu Karnabahar Yemeği Gerekli Olan Malzemeleri

  • 400 gr tavuk eti
  • Orta boyda bir karnabahar
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 2 yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı kadar domates salçası
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • Tavuk suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Tavuklu Karnabahar Yemeği Nasıl Yapılır?


İsteyenler için tavuklu karnabahar yemeği buharda yapılabilir. Böyle yapılması hem sağlık açısından çok daha yararlı olacak hem de karnabaharın dağılmasını engelleyecektir. İsteyenler için ise suda hafif bir şekilde diri kalacak kadar haşlamak yeterli olacaktır. Tencerenin içerisine ince kıyılmış soğanların ekleyip zeytinyağıyla sarartın. Kuşbaşı şeklinde doğranmış tavuk etlerini tenceremizin içerisine ilave ederek pişirme işlemine devam edin. Ardında salçasını da ekleyerek soteleyin. Karabiber ve tuz ekleyip iyice karıştırın. Maydanozları ince ince kıyıp ekleyin. Bu arada haşlanan karnabaharları fırındaki tepsisine ekleyin. Üzerine daha öncesinde hazırlamış olduğunuz tavuk harcını ilave edin.

Sıra beşamel sosunu hazırlamaya geldi. Bunun için küçük bir tencerenin içerisine unu ve yağı ekleyerek kavurun. Sütünü ilave edip sürekli bir şekilde karıştırmanız gerekmektedir. Arada karıştırmayı unutmanız halinde dibinin tutması söz konusu olabilir. Karabiber ve tuzlarının ilave edin. Artık fırına verebilirsiniz. Tavuklu karnabahar yemeği fırında piştikten sonra çıkarmaya yakın kaşar peyniri rendesini de üzerine serpiştirin. Sonra tekrar yemeği fırına katın. Kaşarların tam olarak eridiğini gördüğünüzde artık yemeğinizi çıkarabilirsiniz. Biraz dinlendikten sonra keserek servi tabağına alın. Şimdiden yapan herkese afiyet olsun.

Tavuklu Karnabahar Yemeği Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Karnabahar Graten Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Graten Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında karnabahar, çok lezzetli yemek tariflerinden biridir. Oldukça sevilir ve lezzetli bir tariftir. Fırında karnabahar çok farklı şekillerde yapılabilir. Beşamel sos[...]

Karnabahar Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Kızartması: Karnabahar besin değeri olarak yüksek değerlere sahiptir. Aynı zamanda kalori değeri düşük bir sebze türüdür. Karnabahar etli ve tanecikli lahan[...]

Karnabahar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar turşusu, Karnabahar, ülkemizde en çok Orta Karadeniz Bölgesinde yetiştirilmektedir. Karnabaharın kendisine has tadı ve kokusu olan bir sebzedir. Yemeklerde özell[...]

Karnabaharın Faydaları Nelerdir?

Karnabaharın Faydaları Nelerdir?

Karnabaharın faydaları, Karnabahar, çiçekleri etli ve tane tane görünümlü olan, yaprakları lahana yaprağına benzeyen bir bitkidir. Sebze olarak tüketilir. Doğu Akdeniz[...]

Mantarlı Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Karnabahar Yemeği hem lezzet şöleni hem de sağlığa çok yararlıdır. Karnabaharın birçok hastalığa faydası vardır. B, D ve E vitaminini bolca içermektedir. [...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6