Zeytinyağlı Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Zeytinyağlı Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Karnabahar Yemeği: Karnabahar insan sağlığı için çok önemli bir sebzedir. O yüzden karnabahar kış aylarının vazgeçilmez sebzesidir. Karnabahar kalori bakımında düşük olduğu için diyet yapan veya sağlığına dikkat eden kişilerin tüketebileceği bir sebzedir. Karnabaharın birçok yemek çeşidi vardır. Karnabahar kızartması, salatası, haşlaması, mezesi, pilavı veya karnabaharla yapılan ana yemekler gibi birçok çeşidi bulunmaktadır. Karnabaharın yapıldığı yemek türüne göre kalori değerleri de değişir. Karnabahar kızartması ile karnabahar haşlamasının besin değeri ve kalorisi aynı değerde olmaz. Karnabahar haşlaması besin değeri olarak daha yüksektir. Çünkü herhangi bir malzeme eklenmiyor.

Karnabahar yemekleri yapılırken zeytinyağı kullanımına dikkat edilmelidir. Zeytinyağı insan sağlığına daha yararlı olduğu için zeytinyağı daha çok tüketilmelidir. Zeytinyağı aynı zamanda yemeklerin daha hafif olmasını sağlar. Kalp hastaları veya tansiyon hastaları yağı daha az tüketmelidirler. Zeytinyağı ile yapıldığı zaman daha hafif olduğu için kalp hastaları veya tansiyonu olan kişiler daha rahat bir şekilde tüketebilirler. Kalori bakımında da diğer karnabahar yemeklerinde düşük değerlere sahiptir. Yapımı oldukça kolay olduğu için yemek davetlerinde veya akşam yemeklerinde tercih edilir.


Zeytinyağlı karnabahar yemeği için gerekli olan malzemeler

  • Orta boy karnabahar
  • 1 tane soğan
  • 2 tane havuç
  • 4-5 diş sarımsak
  • 2-3 tane domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Zeytinyağı
  • 1-2 su bardağı su

Zeytinyağlı karnabahar yemeği nasıl yapılır?


İlk olarak karnabaharlar tek tek ayrılır. Onun ardından soğan soyulur ve ince ince doğranır. Havuçlar da soyulup ince ince doğrandıktan sonra sarımsaklar soyulup rendelenir. En sonra olarak da domateslerin kabuğu soyularak küçük küçük doğranır. Sonra derin bir tencerenin içerisine zeytinyağı konularak kızdırılır. Kızan yağın içerisine soğan, havuçlar ve sarımsaklar eklenerek havuçların rengi sarı rengini alana kadar orta ateşte kızartılır. Daha sonra üzerine tek tek ayrılmış karnabaharlar eklenir 5-6 dakika öyle kızartıldıktan sonra üzerine domatesler dökülür.

Tencerenin içerisine tuz ve su konulduktan sonra lokum kıvamını alana kadar pişirilir. Piştikten sonra kapağı hiç açılmadan bir gün bekletilir ve öyle servis edilir. Zeytinyağlı karnabahar yemeğinin püf noktalarında biri bir gün boyunca tencerenin kapağı açılmadan bekletilmesidir. Bir gün sonra isteğe göre servis edilir.

Afiyet Olsun.

Zeytinyağlı Karnabahar Yemeği Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Terbiyeli Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Terbiyeli Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Terbiyeli karnabahar yemeği, Terbiyeli karnabahar yemeği tarifi gayet sağlıklı ve oldukça da doyurucudur. Az bir zahmetle hazırlanan lezzetli ve pratik bir yemek tarifidir. [...]

Karnabahar Graten Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Graten Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar graten, lezzeti ile damaklarda enfes bir tat bırakacak olan bir tarif çeşididir. Hem göze hitap edecek olan hem de lezzeti ile oldukça lezzetli olan bu karnabahar g[...]

Fırında Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında karnabahar, çok lezzetli yemek tariflerinden biridir. Oldukça sevilir ve lezzetli bir tariftir. Fırında karnabahar çok farklı şekillerde yapılabilir. Beşamel sos[...]

Karnabahar Suyunun Faydaları Nelerdir?

Karnabahar Suyunun Faydaları Nelerdir?

Karnabahar suyunun faydaları, Karnabahar bir kış mevsimi sebzelerimizdendir. Bugün size karnabaharın ve suyunun faydalarından bahsedeceğim. Karnabaharı haşlarken bir mikta[...]

Karnabahar Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Kızartması: Karnabahar besin değeri olarak yüksek değerlere sahiptir. Aynı zamanda kalori değeri düşük bir sebze türüdür. Karnabahar etli ve tanecikli lahan[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6