Zeytinyağlı Karnabahar Yemeği Zeytinyağlı Karnabahar Yemeği: Karnabahar insan sağlığı için çok önemli bir sebzedir. O yüzden karnabahar kış aylarının vazgeçilmez sebzesidir. Karnabahar kalori bakımında düşük olduğu için diyet yapan veya sağlığına dikkat eden kişilerin tüketebileceği bir sebzedir. Karnabaharın birçok yemek çeşidi vardır. Karnabahar kızartması, salatası, haşlaması, mezesi, pilavı veya karnabaharla yapılan ana yemekler gibi birçok çeşidi bulunmaktadır. Karnabaharın yapıldığı yemek türüne göre kalori değerleri de değişir. Karnabahar kızartması ile karnabahar haşlamasının besin değeri ve kalorisi aynı değerde olmaz. Karnabahar haşlaması besin değeri olarak daha yüksektir. Çünkü herhangi bir malzeme eklenmiyor. Karnabahar yemekleri yapılırken zeytinyağı kullanımına dikkat edilmelidir. Zeytinyağı insan sağlığına daha yararlı olduğu için zeytinyağı daha çok tüketilmelidir. Zeytinyağı aynı zamanda yemeklerin daha hafif olmasını sağlar. Kalp hastaları veya tansiyon hastaları yağı daha az tüketmelidirler. Zeytinyağı ile yapıldığı zaman daha hafif olduğu için kalp hastaları veya tansiyonu olan kişiler daha rahat bir şekilde tüketebilirler. Kalori bakımında da diğer karnabahar yemeklerinde düşük değerlere sahiptir. Yapımı oldukça kolay olduğu için yemek davetlerinde veya akşam yemeklerinde tercih edilir.
Zeytinyağlı karnabahar yemeği için gerekli olan malzemeler; - Orta boy karnabahar
- 1 tane soğan
- 2 tane havuç
- 4-5 diş sarımsak
- 2-3 tane domates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Zeytinyağı
- 1-2 su bardağı su
Zeytinyağlı karnabahar yemeğinin yapılışı;
İlk olarak karnabaharlar tek tek ayrılır. Onun ardından soğan soyulur ve ince ince doğranır. Havuçlar da soyulup ince ince doğrandıktan sonra sarımsaklar soyulup rendelenir. En sonra olarak da domateslerin kabuğu soyularak küçük küçük doğranır. Sonra derin bir tencerenin içerisine zeytinyağı konularak kızdırılır. Kızan yağın içerisine soğan, havuçlar ve sarımsaklar eklenerek havuçların rengi sarı rengini alana kadar orta ateşte kızartılır. Daha sonra üzerine tek tek ayrılmış karnabaharlar eklenir 5-6 dakika öyle kızartıldıktan sonra üzerine domatesler dökülür.
Tencerenin içerisine tuz ve su konulduktan sonra lokum kıvamını alana kadar pişirilir. Piştikten sonra kapağı hiç açılmadan bir gün bekletilir ve öyle servis edilir. Zeytinyağlı karnabahar yemeğinin püf noktalarında biri bir gün boyunca tencerenin kapağı açılmadan bekletilmesidir. Bir gün sonra isteğe göre servis edilir. Afiyet Olsun.
Son Güncelleme : 22.11.2018 11:58:04 Zeytinyağlı Karnabahar Yemeği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 0 Yorum Yapılmış "Zeytinyağlı Karnabahar Yemeği" Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin |  | Karnabahar Suyunun Faydaları | Karnabahar suyunun faydaları, Karnabahar bir kış mevsimi sebzelerimizdendir. Bugün size karnabaharın ve suyunun faydalarından bahsedeceğim. Karnabaharı haşlarken bir miktar karın bölgesinin çevresinde bulunan yapraklardan 4-5 adet yaprakla haşlamanız... |  | Karnabahar Gaz Yaparmı | Karnabahar Gaz Yaparmı, kış aylarının değerli sebzeleri arasında yer alan karnabahar mide içerisinde parçalanması sonrasında gaz yapmaktadır. Bu sebzenin rengi beyaz olup yaprakları lahana yaprağına benzer şekildedir. Karnabahar bitkisi beyaz kartopu... |  | Fırında Kremalı Karnabahar | Fırında Kremalı Karnabahar, Farklı bir lezzet arayanlar için oldukça güzel bir tarif olduğunu söyleyebilirim. Misafirleriniz içinde yapılabilecek görünümü ile de iştah kabartacak olan fırında kremalı karnabahar nasıl yapılır bunu anlatmaya çalışayım.... |  | Patatesli Karnabahar Yemeği | Patatesli karnabahar yemeği, lezzeti ile damaklara enfes bir tat bırakacak olan, içerisinde ki malzemeleri ile tam bir vitamin, demir ve kalsiyum deposu olan ve yapımı ile de oldukça pratik ve kolay olan yemek çeşididir. Karnabahar tam bir vitamin de... |  | Mantarlı Karnabahar Yemeği | Mantarlı Karnabahar Yemeği hem lezzet şöleni hem de sağlığa çok yararlıdır. Karnabaharın bir çok hastalığa faydası vardır. B, D ve E vitaminini bolca içermektedir. Beyin benzediği içinde akıl açısından da zararı vardır. Mantarlı Karnabahar Yemeği İç... |  | Fırında Salçalı Karnabahar | Fırında salçalı karnabahar, kendine özgü tat ve kokuya sahip olan karnabahar mutfaklarda çok sık tercih edilen bir sebze değildir. Fakat sağlık açısından faydaları göz önünde bulundurulduğunda mutfaklardan eksik edilmemesi gereken bir sebzedir. Turpg... |  | Karnabahar Çeşitleri | Karnabahar çeşitleri, oldukça fazladır. Çok sevilen bir sebzedir. Karnabaharın yemeği, turşusu, kısırı, salatası ve birçok yemekleri yapılır. Her çeşidi de çok güzel oluyor. Kış aylarında bolca bulunan bir sebzedir. Oldukça fazla tüketilir. Çok sağlı... |  | Mor Karnabahar | Mor Karnabahar, mükemmel bir görünüşe sahip olan rengini kırmızı lahana ve kırmızı şarapta da bulunan tiochyanins adı verilen antioksidan maddeden almaktadır. Bazı kişiler mor karnabaharın yapay renklendiriciler ve hormonlar kullanılarak renklendiri... | .jpg) | Yumurtalı Karnabahar Yemeği | Yumurtalı karnabahar yemeği, genellikle karnabaharlar kızartılarak yapılır. Karnabaharın çok yağ çekmemesi için fırında da yapılabilir. Karnabahar, vatanı doğu akdeniz bölgesi olan turpgiller familyasına ait sebzedir. Türkiye'de güzlük turfan karnaba... |  | Çiğ Karnabahar Salatası | Çiğ karnabahar salatası: Salata Türk mutfağının olmazsa olmazıdır. Her türlü yemeğin yanında mutlaka yapmaktayız. Özellikle mevsim salatası hemen hemen her yemekte mutlaka bulunmaktadır. Fakat biz bayanlar isteriz ki sevdiklerimize veya misafirlerimi... |  | Sulu Karnabahar Yemeği | Sulu Karnabahar Yemeği, Karnabahar birçok insanın fazla tüketmediği bir gıda maddesidir. Oysaki içerdiği mineraller ve vitaminler bakımından oldukça zengindir. Kalp sağlığına, kolesterolü dengelemesi ve bağışıklık sistemine katkıları göz önüne alındı... |  | Salçalı Karnabahar Yemeği | Salçalı Karnabahar Yemeği, kış aylarında tercih edilen güzel bir sulu yemektir. Genellikle pişerken çıkan kokusu sebebi ile pek sevilmeyen karnabahar aslında oldukça besleyici bir o kadar da lezzetlidir. Karnabahar nişasta içermeyen bir sebze olduğu ... | | | Karnabahar Suyunun Faydaları | | Karnabahar Gaz Yaparmı | | Fırında Kremalı Karnabahar | | Patatesli Karnabahar Yemeği | | Mantarlı Karnabahar Yemeği | | Fırında Salçalı Karnabahar | | Karnabahar Çeşitleri | | Mor Karnabahar | | Yumurtalı Karnabahar Yemeği | | Çiğ Karnabahar Salatası | | Sulu Karnabahar Yemeği | | Salçalı Karnabahar Yemeği | | Tavada Karnabahar | | Yeşil Karnabahar | | Fırında Sebzeli Karnabahar | | Terbiyeli Karnabahar Yemeği | | Havuçlu Karnabahar Salatası | | Nohutlu Karnabahar Yemeği | | Karnabahar Çiçeği | | Zeytinyağlı Karnabahar Yemeği | | Karnabahar Kaç Kalori | | Etsiz Karnabahar Yemeği | | Oktay Usta Karnabahar Yemeği | | Fırında Karnabahar Köftesi | | Karnabahar Haşlama | | Havuçlu Karnabahar Yemeği | | Galeta Unlu Karnabahar Kızartması | | Fırında Peynirli Karnabahar | | Karnabahar Kavurması | | Yoğurtlu Karnabahar Yemeği | Popüler İçerik | Tavada Karnabahar Tavada karnabahar, karnabahar kış aylarının en çok tüketilen vitamin deposu görevini üstlenmiş lezzetli bir sebze çeşididir. Karnabaharı, salatalarda,... | Yeşil Karnabahar Yeşil Karnabahar, lahana türü familyasına mensup yeşil renkli olup yumru yapıdaki bitkidir. Haşlama usulüyle yemeği hazırlanan sebzeler içerisindedir.... | Fırında Sebzeli Karnabahar Fırında sebzeli karnabahar yemeği, fırında karnabahar yemeği oldukça pratik düşük kalorili yemek tariflerinden biridir. Fırın poşeti kullanarak ya da ... | Terbiyeli Karnabahar Yemeği Terbiyeli karnabahar yemeği, Terbiyeli karnabahar yemeği tarifi gayet sağlıklı ve oldukça da doyurucudur. Az bir zahmetle hazırlanan lezzetli ve prati... | Havuçlu Karnabahar Salatası Havuçlu karnabahar salatası, Karnabaharın ve havucun sağlığa faydaları herkes tarafından bilinmektedir. Bunun için sofralarda daha sık yer alması gere... | Nohutlu Karnabahar Yemeği Nohutlu karnabahar yemeği: Sebze yemekleri Türk mutfağının olmazsa olmazlarındandır. Karnı bahar da bu sebzelerden bir tanesidir. Daha çok Akdeniz ve ... | |