Karnabahar Pane Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Karnabahar Pane Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Pane, Çıtır çıtır olan karnabahar pane oldukça lezzetli ve hafif bir atıştırmalık olabilir. Eğer ki çocuğunuz karnabahar yemiyor ise bu tarifi deneyerek çocuğunuza karnabaharı sevdirebilirsiniz. Oldukça da sağlıklı bir atıştırmalık olduğu içinde rahatlıkla tüketebilirsiniz.


Karnabahar Pane Malzemeleri

  • Bir adet küçük karnabahar
  • İki adet yumurta
  • Bir çay bardağı süt
  • Bir çay bardağı maden suyu
  • Bir çay kaşığı karbonat
  • Altı yedi yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • Mısır unu

Yoğurt Sos

  • Bir su bardağı yoğurt
  • Bir diş sarımsak
  • Tuz
  • İsteğe göre pul biber, fesleğen, nane

Karnabahar Pane Nasıl Yapılır?


İlk olarak karnabaharları ayıklayarak işe başlayın ve küçük parçalara ayırın temiz bir şekilde yıkadıktan sonra uygun bir tencere içerisine beş su bardağı su, yarım limon ve tuz ekleyerek kaynattığınız suyun içerisine karnabaharları ilave edin pişirmeye bırakın. Karnabahar çabuk pişen bir sebze olduğu için fazla pişirmeyin yoksa hamur olabilir. Pişen karnabaharları süzün ve soğumaya bırakın. Sizde o sıra da sos malzemeleri olan yumurta, süt ve maden suyunu çırpma teli ile iyice çırpın ardından un, karbonat ve tuzu ekleyin ve yine çırptıktan sonra pişen ve soğuyan karnabaharları teker teker ilk olarak bu sosa bulayın sonra mısır ununa buladıktan sonra kızgın yağ içeresine atın rengi iyice dönene kadar kızartın. Sarımsaklı yoğurdu hazırlayın isteğinize göre pul biber, fesleğen veya nane ile tatlandırın oldukça lezzetli olacaktır. Karnabahar paneyi yoğurtlu sos ile servis edin. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Karnabahar Pane Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Karnabahar Kürü Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Karnabahar Kürü Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Karnabahar kürü, karnabahar, turpgillerden çiçekleri etli ve tanecikli yaprakları lahanaya benzeyen sebze olarak kullanılan bir bitki türüdür. Yetiştiği yer Akdeniz böl[...]

Fırında Sebzeli Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sebzeli Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında sebzeli karnabahar yemeği, fırında karnabahar yemeği oldukça pratik düşük kalorili yemek tariflerinden biridir. Fırın poşeti kullanarak ya da borcam, güveç k[...]

Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel soslu karnabahar, karnabahar kendine has tadıyla bilinen sağlıklı sebzelerden biridir. Yemeklerde ve diyetlerde yaygın bir şekilde kullanılan karnabahardan farklı [...]

Karnabahar Graten Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Graten Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar graten, lezzeti ile damaklarda enfes bir tat bırakacak olan bir tarif çeşididir. Hem göze hitap edecek olan hem de lezzeti ile oldukça lezzetli olan bu karnabahar g[...]

Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Yemeği, Her bölgede yetişebilen iki yıllık otsu bir bitkidir. Karnabaharı özellikle kış aylarında daha çok bulabiliriz. Karnabaharı mutfaklarımızda çok ku[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6