Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Karnabahar Çeşitleri

Karnabahar Çeşitleri

Karnabahar çeşitleri, oldukça fazladır. Çok sevilen bir sebzedir. Karnabaharın yemeği, turşusu, kısırı, salatası ve birçok yemekleri yapılır. Her çeşidi de çok güzel oluyor. Kış aylarında bolca bulunan bir sebzedir. Oldukça fazla tüketilir. Çok sağlıklı ve vitaminlidir. Karnabaharın bazı faydaları şunlardır; vücudun vitamin ihtiyacını karşılar. Kalsiyum, potasyum, fosfor ve magnezyum açısından zengindir. Sağlıklı, dengeli ve düzenli beslenmek için uygundur. İdrar söktürür. Mide rahatsızlıklarına karşı koruyucu etkisi vardır. Mide hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Bol lifli bir sebzedir. Sindirimi kolaydır. Kabızlığı giderir. Karaciğeri toksinlerden temizler. Karaciğer için çok faydalıdır. Obezite riskini azaltır. Şeker hastaları da gönül rahatlığıyla tüketebilirler.

Amiata F1, karnabahar çeşidi oldukça güçlü bitki yapısına sahiptir. Dış yaprakları koyu yeşil renginde oluyor ve hafif dalgalıdır. İç yaprakları içeride kavis alarak karnabahar meyvesini tamamen sarıyor ve hasat olgunluğunda dahi meyveyi tamamen kapatıyor. Bu yapraklar meyveyi tamamen örterek saklıyor. Bu sayede meyve kalitesi hiç bozulmuyor. Özellikle kar ve don zararının yoğun görüldüğü bölgeler için önerilmektedir. Amiata karnabaharın olgunlaşma süresi dikimden itibaren 145-150 günde olgunlaşır. Bu karnabahar çeşidinin en önemli özelliği meyvesini olgunlaşmadan itibaren 9-12 gün kaliteli bir şekilde saklayabilmesidir. Meyveler ortalama 2200-2500 gr ağırlığında kar beyazı renkli ve çok sıkı bir yapıya sahip olmasıdır. Meyvenin yüzeyi tüysüz olur ve herhangi bir renk değişikliği de meyve üzerinde görülmez.

Arizona F1, karnabahar güçlü bir bitki yapısına sahiptir. Bu karnabahar çeşidi dik gelişen yaprakları ile dekara daha fazla ekilebilecek bir çeşittir. Dış yaprakları orta koyu yeşil renkli ve düz olur. İç yaprakları içeride kavis alarak meyveyi sarıyor ve hasat olduğunda meyveyi tamamen koruyor. Meyveyi tamamen örtüyor ve bu durumda olumsuz hava şartlarından meyve kalitesi hiç bozulmuyor. Çeşidin en önemli özelliği, meyvesini olgunlaşmadan 10-12 gün kaliteli bir şekilde saklayabiliyor. Meyveler ortalama 2100-2300 gr ağırlığında oluyor. Kar beyazı renkli ve çok sıkı bir yapıya sahip bir meyvedir. Meyve yüzeyi tüysüz oluyor ve herhangi bir renk değişikliği de meyve üzerinde görülmez.

Baldo F1, karnabahar çeşidi orta güçte bir çeşit oluyor. Bu tür karnabaharın yaprakları yeşil renkte ve yarı dik gelişen bir yapıya sahip oluyor. Erken dikim yapılmasına rağmen sıcaktan etkilenmez. Erken sapa kalkma durumu olmaz. Yapraklar meyveyi tamamen örter ve meyvenin çok az bir kısmı dışarıdan görülür. Bu erkenci bir karnabahar çeşidimizdir. Olgunlaşma süresini dikimden itibaren 60-65 günde olgunlaşır. Bu çeşit karnabaharın meyvesi beyaz renkli üzeri tüysüz ve serttir. Hasada gelen meyveler tarla şartlarında ortalama 5 gün bekleme süresine sahiptir. Bu karnabahar çeşidimiz erkenciliği periyotdaki meyve kalitesi ve verimi ile ön plana çıkıyor.

Barkha F1, karnabahar çeşidi orta güçte bir çeşit olup, yapraklar yeşil renkte ve yarı dik gelişen bir yapıya sahiptir. Erken dikim yapılmasına rağmen sıcaktan etkilenip sapa kalkma durumu olmaz. Yapraklar meyveyi tamamen örter ve meyvenin çok az bir kısmı dışarıdan görülür. Bu çok erkenci bir karnabahar çeşidimizdir. Olgunlaşma süresini dikimden itibaren 52-55 günde tamamlayabilmektedir. Karnabahar, beyaz renkli üzeri tüysüz ve serttir. Hasada gelen meyveler tarla şartlarında ortalama 4 gün bekleme süresine sahiptir. Bu çeşidimiz meyve kalitesi ve verimi ile ön plana çıkmaktadır.

Fremont F1, karnabahar çeşidigüçlü bir bitki yapısına sahiptir. Yaprakları dik olarak gelişir. Çok daha fazla ekilen karnabahar çeşididir. Dış yaprakları koyu yeşil renkli ve düzdür. İç yaprakları içeride kavis alarak karnabahar meyvesini tamamen sarar ve meyveyi tamamen kapatır. Meyveyi tamamen örter ve bu sayede olumsuz hava şartlarından meyve kalitesini hiç bozmaz. Olgunlaşma süresi dikimden itibaren 70-75 gün olur. Bu karnabahar çeşidinin en önemli özelliği meyvesini olgunlaşmadan 10-12 gün kaliteli bir şekilde saklayabilmesidir. Meyveleri 2100-2400 gr ağırlığında oluyor ve kar beyazı renklidir. Çok sıkı bir yapıya sahiptir. Meyve yüzeyi tüysüzdür. Renk değişikliği yoktur.
Son Güncelleme : 19.01.2024 07:37:58
Karnabahar Çeşitleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Karnabahar Çeşitleri Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Karnabahar Çeşitleri"
Merhaba ben on yıldır troid hastasıyım. Karnabaharı çok severim sık sık da yapar tüketirim fakat geçen troid hastalarına karnabahar yemenin zararlı olabileceğini duydum. Doğru mu bilemedim şimdi yiyip yememek arasında kararsız kalıyorum ne yapamam gerekiyor bilgi verir misiniz
Taşboğa . 04.10.2018 19:03:43
CEVAP YAZ
Karnabahar Suyunun Faydaları
Karnabahar Suyunun Faydaları
Karnabahar suyunun faydaları, Karnabahar bir kış mevsimi sebzelerimizdendir. Bugün size karnabaharın ve suyunun faydalarından bahsedeceğim. Karnabaharı haşlarken bir miktar karın bölgesinin çevresinde bulunan yapraklardan 4-5 adet yaprakla haşlamanız...
Karnabahar Gaz Yaparmı
Karnabahar Gaz Yaparmı
Karnabahar Gaz Yaparmı, kış aylarının değerli sebzeleri arasında yer alan karnabahar mide içerisinde parçalanması sonrasında gaz yapmaktadır. Bu sebzenin rengi beyaz olup yaprakları lahana yaprağına benzer şekildedir. Karnabahar bitkisi beyaz kartopu...
Fırında Kremalı Karnabahar
Fırında Kremalı Karnabahar
Fırında Kremalı Karnabahar, Farklı bir lezzet arayanlar için oldukça güzel bir tarif olduğunu söyleyebilirim. Misafirleriniz içinde yapılabilecek görünümü ile de iştah kabartacak olan fırında kremalı karnabahar nasıl yapılır bunu anlatmaya çalışayım....
Patatesli Karnabahar Yemeği
Patatesli Karnabahar Yemeği
Patatesli karnabahar yemeği, lezzeti ile damaklara enfes bir tat bırakacak olan, içerisindeki malzemeleri ile tam bir vitamin, demir ve kalsiyum deposu olan ve yapımı ile de oldukça pratik ve kolay olan yemek çeşididir. Karnabahar tam bir vitamin dep...
Mantarlı Karnabahar Yemeği
Mantarlı Karnabahar Yemeği
Mantarlı Karnabahar Yemeği hem lezzet şöleni hem de sağlığa çok yararlıdır. Karnabaharın birçok hastalığa faydası vardır. B, D ve E vitaminini bolca içermektedir. Beyin benzediği içinde akıl açısından da zararı vardır.Mantarlı Karnabahar Yemeği İçin ...
Fırında Salçalı Karnabahar
Fırında Salçalı Karnabahar
Fırında salçalı karnabahar, kendine özgü tat ve kokuya sahip olan karnabahar mutfaklarda çok sık tercih edilen bir sebze değildir. Fakat sağlık açısından faydaları göz önünde bulundurulduğunda mutfaklardan eksik edilmemesi gereken bir sebzedir. Turpg...
Mor Karnabahar
Mor Karnabahar
Mor Karnabahar, mükemmel bir görünüşe sahip olan rengini kırmızı lahana ve kırmızı şarapta da bulunan tiochyanins adı verilen antioksidan maddeden almaktadır. Bazı kişiler mor karnabaharın yapay renklendiriciler ve hormonlar kullanılarak renklendiril...
Yumurtalı Karnabahar Yemeği
Yumurtalı Karnabahar Yemeği
Yumurtalı karnabahar yemeği, genellikle karnabaharlar kızartılarak yapılır. Karnabaharın çok yağ çekmemesi için fırında da yapılabilir.Karnabahar, vatanı doğu Akdeniz bölgesi olan turpgiller familyasına ait sebzedir. Türkiye'de güzlük turfan karnabah...
Çiğ Karnabahar Salatası
Çiğ Karnabahar Salatası
Çiğ karnabahar salatası: Salata Türk mutfağının olmazsa olmazıdır. Her türlü yemeğin yanında mutlaka yapmaktayız. Özellikle mevsim salatası hemen hemen her yemekte mutlaka bulunmaktadır. Fakat biz bayanlar isteriz ki sevdiklerimize veya misafirlerimi...
Sulu Karnabahar Yemeği
Sulu Karnabahar Yemeği
Sulu Karnabahar Yemeği, Karnabahar birçok insanın fazla tüketmediği bir gıda maddesidir. Oysaki içerdiği mineraller ve vitaminler bakımından oldukça zengindir. Kalp sağlığına, kolesterolü dengelemesi ve bağışıklık sistemine katkıları göz önüne alındı...
Salçalı Karnabahar Yemeği
Salçalı Karnabahar Yemeği
Salçalı Karnabahar Yemeği, kış aylarında tercih edilen güzel bir sulu yemektir. Genellikle pişerken çıkan kokusu sebebi ile pek sevilmeyen karnabahar aslında oldukça besleyici bir o kadar da lezzetlidir. Karnabahar nişasta içermeyen bir sebze olduğu ...
Tavada Karnabahar
Tavada Karnabahar
Tavada karnabahar, karnabahar kış aylarının en çok tüketilen vitamin deposu görevini üstlenmiş lezzetli bir sebze çeşididir. Karnabaharı, salatalarda, kızartmalarda, yemeklerde ve tavada yaparak tüketebilirsiniz. Yemek olarak tüketmek istediğinizde k...

 

Karnabahar Suyunun Faydaları
Karnabahar Gaz Yaparmı
Fırında Kremalı Karnabahar
Patatesli Karnabahar Yemeği
Mantarlı Karnabahar Yemeği
Fırında Salçalı Karnabahar
Karnabahar Çeşitleri
Mor Karnabahar
Yumurtalı Karnabahar Yemeği
Çiğ Karnabahar Salatası
Sulu Karnabahar Yemeği
Salçalı Karnabahar Yemeği
Tavada Karnabahar
Yeşil Karnabahar
Fırında Sebzeli Karnabahar
Terbiyeli Karnabahar Yemeği
Havuçlu Karnabahar Salatası
Nohutlu Karnabahar Yemeği
Karnabahar Çiçeği
Zeytinyağlı Karnabahar Yemeği
Karnabahar Kaç Kalori?
Etsiz Karnabahar Yemeği
Oktay Usta Karnabahar Yemeği
Fırında Karnabahar Köftesi
Karnabahar Haşlama
Havuçlu Karnabahar Yemeği
Galeta Unlu Karnabahar Kızartması
Fırında Peynirli Karnabahar
Karnabahar Kavurması
Yoğurtlu Karnabahar Yemeği
Popüler İçerik
Yeşil Karnabahar
Yeşil Karnabahar
Yeşil Karnabahar, lahana türü familyasına mensup yeşil renkli olup yumru yapıdaki bitkidir. Haşlama usulüyle yemeği hazırlanan sebzeler içerisindedir....
Fırında Sebzeli Karnabahar
Fırında Sebzeli Karnabahar
Fırında sebzeli karnabahar yemeği, fırında karnabahar yemeği oldukça pratik düşük kalorili yemek tariflerinden biridir. Fırın poşeti kullanarak ya da ...
Terbiyeli Karnabahar Yemeği
Terbiyeli Karnabahar Yemeği
Terbiyeli karnabahar yemeği, Terbiyeli karnabahar yemeği tarifi gayet sağlıklı ve oldukça da doyurucudur. Az bir zahmetle hazırlanan lezzetli ve prati...
Havuçlu Karnabahar Salatası
Havuçlu Karnabahar Salatası
Havuçlu karnabahar salatası, Karnabaharın ve havucun sağlığa faydaları herkes tarafından bilinmektedir. Bunun için sofralarda daha sık yer alması gere...
Nohutlu Karnabahar Yemeği
Nohutlu Karnabahar Yemeği
Nohutlu karnabahar yemeği: Sebze yemekleri Türk mutfağının olmazsa olmazlarındandır. Karnı bahar da bu sebzelerden bir tanesidir. Daha çok Akdeniz ve ...
Karnabahar Çiçeği
Karnabahar Çiçeği
Karnabahar Çiçeği, Turpgiller familyasından gelen, çiçek ve çiçek tablaları yenilen sebzeler grubuna giren karnabahar çiçeği, iki yıllık bir kültür se...
Karnabahar Kaç Kalori?
Karnabahar Kaç Kalori?
Karnabahar kaç kalori, Karnabahar besin değeri olarak yüksek değerlere sahiptir ama kalori değeri olarak düşük değerlere sahiptir. Karnabahar insan sa...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Karnabahar Suyunun Faydaları
Karnabahar Gaz Yaparmı
Fırında Kremalı Karnabahar
Patatesli Karnabahar Yemeği
Mantarlı Karnabahar Yemeği
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024