Etli Karnabahar Yemeği Etli karnabahar yemeği, lezzeti ile damaklarda eşsiz bir tat bırakacak olan, menünüze ekleyerek zenginleştireceğiniz ve sofralarınızı süsleyecek enfes bir yemek tarifidir. Karnabahar, genellikle çok sevilerek tüketilen bir sebze türü değildir; ancak vereceğimiz bu tarif ile karnabahar yemek daha lezzetli bir hale gelecek ve içerdiği et ile de lezzetine lezzet katacaktır. İçerdiği malzemelerin lezzeti ve zenginliği ile oldukça sevilen etli karnabahar yemeği, bu özelliğinin yanı sıra yapımı ile de oldukça kolay ve pratiktir. Etli Karnabahar Yemeği Malzemeleri
Etli Karnabahar Yemeği Nasıl Yapılır? Öncelikle bir tencerenin içerisine karnabahar, süt, portakal kabuğu ve portakal suyu eklenerek karıştırılır ve ocağın üzerine kaynamaya bırakılır. Yaklaşık olarak on dakika kadar kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kapatın ve biraz soğumaya bırakın. Ardından karnabaharları biraz açarak başka bir tencerenin içerisine koyun. Soğan ve yağı da bu tencerenin içerisine alarak kavurmaya başlayın. Soğanlar pişinceye kadar diğer taraftan havucu küp küp doğrayın. Soğan biraz pembe rengini almaya başlayınca havuçları soğanların olduğu tencereye koyun ve biraz karıştırın. Ardından etlerinizi tencerenin içine aktararak soteleyin. Etler biraz kavrulmaya başlayınca sarımsağı ince ince dilimleyerek tencerenin içerisine aktarın ve karıştırmaya başlayın. Tüm malzemeler iyice kızarana kadar karıştırın. Daha sonra iki su bardağı ılık suyu tencerenin içine aktarın ve pişene kadar kaynatın. Ardından kırmızı biberi ince şerit halinde doğrayarak kaynayan tencerenin içerisine koyup, karıştırın. Biberleri de ekledikten sonra bir limonu tencerenin içerisine sıkın ve biber salçasını koyarak iyice eriyene kadar karıştırın. Ardından göz kararı kadar su ekleyin ve isteğinize göre tuz ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Yemek pişince servis edilmeye hazır hale gelmiş demektir. Yemeği sıcak olarak servis edin. Ekstra Bilgiler Etli karnabahar yemeğini daha da zenginleştirmek isterseniz, içerisine patates veya bezelye gibi sebzeler de ekleyebilirsiniz. Ayrıca, et olarak dana eti yerine kuzu eti de tercih edebilirsiniz. Kullanacağınız baharatları damak zevkinize göre çeşitlendirebilirsiniz. Örneğin, kekik veya kimyon ekleyerek farklı aromalar elde edebilirsiniz. Afiyet olsun. |