Fırında Karnabahar Graten Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Fırında Karnabahar Graten Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Karnabahar Graten, Karnabahar bilindiği üzere faydalı bir sebzedir. Böyle olmasına karşın çoğu insan tarafından sevilmez. Ben de sevmeyenler arasında olmama rağmen bu tarifle karnabahar sever oldum. Gayet başarılı bir sonuç elde ettim. Eğer sizde benim gibi hem farklı lezzet arayan hem de karnabahar sevmeyenlerden iseniz bu tarifi denemenizi tavsiye ediyorum inanın ki karnabahara olan ön yargınız kırılacak. Şimdi bu lezzetli tarifin yapılışına geçelim.


Fırında Karnabahar Graten Malzemeleri

  • Bir litre sıcak su
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Bir yemek kaşığı elma sirkesi
  • Bir adet orta boy karnabahar
  • Üç yemek kaşığı tereyağı
  • Üç yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • Bir çay kaşığı tuz
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı muskat
  • Bir su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • İki adet yumurta sarısı

Fırında Karnabahar Graten Nasıl Yapılır?


İlk olarak karnabaharı yapraklarından ayıklayın ve büyük parçalara ayırın ardından soğuk su ile yıkayın. Bir litre suyu uygun bir tencere içerisinde kaynatın. Kaynayan suyun içine tuz ve elma sirkesi ilave edin ve karnabaharı içine ekleyerek haşlamaya bırakın. Yaklaşık olarak 10-15 dakika boyunca haşlanan karnabaharların suyunu süzün ve bir kenara alın. Uygun bir tencere içerisine tereyağını alın ve eritin içine unu azar azar ilave ederek unun kokusu çıkana kadar kavurun. Hemen sonra sütü ilave edin ve yine sürekli karıştırın. Süt ısınınca undan dolayı katılaşmaya başlayacaktır. Fazla koyulaşmasına müsaade etmeden ısınan süte karabiber, tuz ve eğer ki evinizde var ise biraz koku vermesi amacıyla muskat rendesi ilave ederek karıştırın ve ocağın altını kapatın. Kaşar peyniri ve yumurta sarılarını da ilave ederek iyice karıştırın. Haşlanmış ve hazır olan karnabaharları dibi yağlanmış fırın tepsisine dağınık bir şekilde dizin. Karnabaharların üzerine hazırlamış olduğunuz kremayı eşit bir şekilde her yerine dökün. En üste de rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına sürün. Kaşar peynirleri eriyip kızarana kadar fırında bekletin. Kaşar peynirleri kızardıktan sonra fırından alın ve dilimlere ayırın sıcak sıcak servis edin. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Fırında Karnabahar Graten Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Karnabahar Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Karnabahar Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kaşarlı Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında beşamel soslu karnabahar, Karnabahar yemeklerini kimse pek sevmiyor. Özellikle de çocuklar. Gerçekten çocuklara bu yemeği yedirmek oldukça zor. Ancak karnabahar he[...]

Karnabahar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar turşusu, toplum olarak her yemeğin yanında turşu yiyen ve çok seven insanlarız. Yaz kış demeden her mevsim çok tüketilen turşu bol çeşitleriyle iştah açma[...]

Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel soslu karnabahar, karnabahar kendine has tadıyla bilinen sağlıklı sebzelerden biridir. Yemeklerde ve diyetlerde yaygın bir şekilde kullanılan karnabahardan farklı [...]

Fırında Kıymalı Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kıymalı Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kıymalı Karnabahar, Mutfaklarımızda mutlaka her çeşit yemek yaparız. Etli ve sebzeli yemekler. En çok yapılan et yemeği olsa da sebzeli yemeklerde çok yapılı[...]

Yeşil Karnabahar Faydaları Nelerdir?

Yeşil Karnabahar Faydaları Nelerdir?

Yeşil Karnabahar, lahana türü familyasına mensup yeşil renkli olup yumru yapıdaki bitkidir. Haşlama usulüyle yemeği hazırlanan sebzeler içerisindedir. Yeşil karnabahar,[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6