Karnabahar Böreği Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Karnabahar Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar böreği: Karnabaharın insan sağlığına oldukça faydalı bir sebze olduğu bir çoğumuz tarafından bilinmektedir. Bu nedenle bolca tüketmek isteyip fakat hep aynı şekilde pişirmekten sıkılanlar için karnabahar böreği oldukça lezzetli bir alternatiftir. Her ne kadar börek dense de karnabahar böreğinde ne bir hamur ne de bir yufka bulunmamaktadır. Haşlayıp sası kokusunu aldığımız karnabaharların üzerine enfes sos ve kaşar ile fırına verip börek şeklinde pişirip servis yapabiliriz. Karnabaharı çocuklarına bir türlü yediremeyen anneler içinde tavsiye edebilirim. Karnabahar böreği yemeğe gelen misafirlerinize de güzel bir ara sıcak olarak ikram edebilirsiniz. Özellikle kış aylarında ve ilk baharda bol miktarda bulabileceğimiz karnabaharı bol miktarda tüketmemizde fayda vardır. Karnabahar yemeyen ve sevmeyen kişiler karnabahar böreğinin tadına bakıp fikirlerini tekrar gözden geçirmelidirler. Sık sık yapıp sevdiklerimle paylaştığım benim ve ailemin severek tükettiğimiz karnabahar böreğinin tarifini sizlerle paylaşıyorum ve şiddetle denemenizi tavsiye ediyorum.


Karnabahar böreği için gerekli malzemeler

  • 1 adet orta boy karnabahar,
  • 3 adet yumurta,
  • 2 çay bardağı yoğurt,
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,
  • 3 yemek kaşığı un,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 1 çay kalığı karabiber,
  • 1 çay kaşığı pul biber,
  • Dilerseniz kekik veya diğer baharatlar,
  • 200 gram kaşar peyniri,

Karnabahar Böreği Nasıl Yapılır?


Karnabahar böreği hazırlamak için öncelikle karnabaharları dal dal çiçek şeklinde koparıp bol suda 15 dakika haşlıyoruz. Ardından haşlanan karnabaharları süzgece koyup soğuk su döküyoruz. Suyunu iyice süzen karnabaharları fırın tepsisi veya pişirim kabına diziyoruz.

Ayrı bir yerde derin bir kâsenin içerisine un, yoğurt, yumurta, sıvı yağ, tuz, karabiber ve pul biberi koyup mikser veya çırpma teliyle çırpıyoruz. Daha sonra hazırladığımız sosu tepsiye dizdiğimiz karnabaharların üzerine gezdiriyoruz. Daha sonra hazırladığımız Karnabahar böreğini önceden ısıttığımız 180 derece fırında 25 dakika kadar pişiriyoruz. Karnabahar böreği fırında pişerken kaşar peynirini rendeliyoruz. Fırında pişen böreğin üzerine rendelediğimiz kaşar peynirini serpip tekrar fırına koyuyoruz. Kaşarlar eriyip üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirdiğimiz karnabahar böreğini fırından alıp sıcak servis yapabilirsiniz. Beğeneceğinizden %100 emin olduğum karnabahar böreğini deneyeceğinizi umarak şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.

Karnabahar Böreği Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırında Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Karnabahar Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Karnabahar Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Etli Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Etli Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Karnabaharın Faydaları Nelerdir?

Karnabaharın Faydaları Nelerdir?

Güncel

Karnabahar Çiçeği Yetiştiriciliği

Karnabahar Çiçeği Yetiştiriciliği

Havuçlu Karnabahar Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Karnabahar Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu karnabahar çorbası, Mevsiminde havuç ve karnabahar tüketmek çok önemlidir. Bu kişinin vücut direncini artırarak enfeksiyonlara karşı direnmesini sağlıyor. Öz[...]

Karnabahar Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar böreği: Karnabaharın insan sağlığına oldukça faydalı bir sebze olduğu bir çoğumuz tarafından bilinmektedir. Bu nedenle bolca tüketmek isteyip fakat hep ayn[...]

Karnabahar Pane Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Pane Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Pane, Çıtır çıtır olan karnabahar pane oldukça lezzetli ve hafif bir atıştırmalık olabilir. Eğer ki çocuğunuz karnabahar yemiyor ise bu tarifi deneyerek ç[...]

Nohutlu Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu karnabahar yemeği: Sebze yemekleri Türk mutfağının olmazsa olmazlarındandır. Karnı bahar da bu sebzelerden bir tanesidir. Daha çok Akdeniz ve Ege bölgelerinde dah[...]

İbrahim Saraçoğlu Karnabahar Kürü Tarifi ve Malzemeleri

İbrahim Saraçoğlu Karnabahar Kürü Tarifi ve Malzemeleri

İbrahim Saraçoğlu Karnabahar Kürü; Karnabahar özellikle kış mevsiminde yemek ve salatalarıyla soframızı zenginleştiren sebzedir. Koyu yeşil, beyaz damarlı iri yaprakl[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6