Fırında Salçalı Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Fırında Salçalı Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında salçalı karnabahar, kendine özgü tat ve kokuya sahip olan karnabahar mutfaklarda çok sık tercih edilen bir sebze değildir. Fakat sağlık açısından faydaları göz önünde bulundurulduğunda mutfaklardan eksik edilmemesi gereken bir sebzedir. Turpgiller ailesine ait olan karnabahar, beyaz çiçekli bir kış sebzesidir. Sülfür bakımından zengin olan karnabahar bu özelliğiyle vücutta toksinleri nötralize eder. Bu etkisi karaciğer sağlığına oldukça faydalıdır. Beraberinde C ve K vitaminleri bakımından da zengin içeriğe sahiptir. Karnabahar yemek olarak farklı şekillerde hazırlanabilir. Turşu ve salata yapımında da kullanılan sebze, fırında, tencerede pişirilebilir. Yemek haricinde kızartılarak sarımsaklı yoğurt eşliğinde tüketilebilir. Fırında salçalı karnabahar, karnabaharla yapılan yemeklerden sadece biridir. Nasıl yapılıyor, hangi malzemelerden hazırlanıyor hep birlikte hazırlayalım.


Fırında salçalı karnabahar için gerekli malzemeler

  • 1 tane ufak boy karnabahar
  • 150 gram kıyma
  • 1 tane kırmızı biber
  • 1 tane yeşil biber
  • 1 çorba kaşığı domates
  • Kırmızı pul biber
  • 5 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Tuz
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tane havuç

Fırında salçalı karnabahar nasıl yapılır?


Karnabaharlar ayıklanarak çiçeklere bölünür. Kuru soğan soyulduktan sonra ince yemeklik doğranır. Sıvıyağ uygun bir tavaya alınarak ısıtılır. Üzerine doğranan soğanlar eklenip sararana kadar kavrulur. Soğan kavrulduktan sonra kıyma eklenip kavurma işlemine devam edilir. Kıyma kavrulduktan sonra salça ilave edilir ve salçanın kokusu çıkana kadar kavrulur. Biberler ufak ufak doğranır. Havuç ince dilimlere bölünür. Kavrulan malzemelere ufak çiçeklerine ayrılan karnabahar, doğranan biberler ve havuç eklenir. Son olarak tuz ve baharatları da eklenerek tencerenin kapağı kapatılır. 10 dakika kadar pişirildikten sonra malzemeler uygun bir fırın kabına alınır. Üzerine,5 su bardağı sıcak su eklenir. Fırın 200 derecede ısıtılır. Malzemelerin üzeri folyoyla kaplanarak fırına verilir. Yaklaşık yarım saat pişirilerek fırından alınır. Sıcak olacak şekilde sunum yapılır.

Afiyet olsun.

Fırında Salçalı Karnabahar Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Karnabahar Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Karnabaharın Faydaları Nelerdir?

Karnabaharın Faydaları Nelerdir?

Güncel

Karnabahar Gaz Yapar mı?

Karnabahar Gaz Yapar mı?

Fırında Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Karnabahar, Karnabahar vücut için gerekli olan vitamin deposudur. Karnabaharın yararı çok fazla olduğu için çocuklara bol bol yedirilmelidir. Karnabahar birçok has[...]

Oktay Usta Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Karnabahar Yemeği, özellikle kış aylarında mutfaklarımızda eksik olmayan bir yemektir. Besinde değeri de kalorisi de oldukça yüksektir. Oktay usta karnabahar y[...]

Yumurtalı Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı karnabahar yemeği, genellikle karnabaharlar kızartılarak yapılır. Karnabaharın çok yağ çekmemesi için fırında da yapılabilir.Karnabahar, vatanı doğu Akden[...]

Yoğurtlu Karnabahar Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Karnabahar Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu karnabahar salatası, çok sevilen salata tariflerinden biridir. Genelde karnabahar yemekleri bazı kişiler tarafından çok sevilmese de yoğurtlu karnabahar salatasın[...]

Fırında Etli Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Etli Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Etli Karnabahar, Yapılışı oldukça kolay ve pratik bir fırın yemeğidir. Lezzeti de bir o kadar güzel ve doyurucudur. Ege bölgesi genelde fırında karnabaharı z[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6