Yumurtalı Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Yumurtalı Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Karnabahar Yemeği

Yumurtalı Karnabahar Yemeği Nedir?

Yumurtalı karnabahar yemeği, genellikle karnabaharların kızartılmasıyla yapılan bir yemektir. Ancak, karnabaharın fazla yağ çekmemesi için fırında da yapılabilir. Bu tarif, karnabaharı daha sağlıklı ve lezzetli bir şekilde tüketmek isteyenler için ideal bir seçenektir.

Karnabaharın Besin Değerleri ve Sağlık Faydaları

Karnabahar, Doğu Akdeniz bölgesine ait bir sebzedir ve turpgiller familyasında yer alır. Türkiye'de, güzlük turfan karnabaharı, kışlık karnabahar ve mart karnabaharı olarak üç çeşidi bulunur. Yaprakları koyu yeşil, sebze kısmı ise beyazdır. İçerisinde A, B6, B12 ve C vitaminleri bulunur. Ayrıca kalsiyum, magnezyum ve demir bakımından oldukça zengindir. Karnabahar, yemek yapımında sıkça tercih edilen bir sebzedir ve çeşitli şekillerde pişirilir. Yumurtalı karnabahar yemeği de bu çeşitlerden biridir ve oldukça lezzetlidir.

Yumurtalı Karnabahar Yemeği İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy karnabahar
  • 2 adet yumurta
  • 100 gr. beyaz un
  • Toz şeker
  • Yarım limonun suyu
  • Yarım çay bardağı su

Kızartmak İçin

  • Sıvı yağ

Sosu İçin

  • 250 gr. yoğurt
  • Birkaç diş sarımsak
  • Tuz

Yumurtalı Karnabahar Yemeği Nasıl Yapılır?

Karnabaharlar, 3 veya 4 dal şeklinde parçalara ayrılır ve yıkanır. Daha önceden biraz toz şeker atılmış kaynar su dolu tencereye eklenir. Şeker kullanılması, karnabaharın kaynarken çıkardığı kötü kokuyu önlemek içindir. Karnabaharlar yaklaşık 10-15 dakika haşlandıktan sonra tencereden alınır ve suyu süzülür. Soğuk su ile durulanan karnabaharlar bir kenarda bekletilir.

Bir kabın içinde tuz ilave edilerek yumurtalar iyice çırpılır. Daha sonra kabın içine yarım çay bardağı su, limon suyu ve beyaz un eklenerek karıştırılır. Karnabaharların kızartıldıktan sonra daha çıtır olmasını isterseniz beyaz un yerine galeta unu da kullanabilirsiniz. Hazırlanan karışımın koyu olması çok önemlidir.

Bir diğer yandan, kızartma tavasına sıvı yağ eklenir ve ısınmaya bırakılır. Karnabaharlar karışıma iyice bulanır ve yağ istenilen kızgınlığa geldiğinde kızartılır. Kızartılan karnabaharlar yağlarını salmaları için bir kenarda bekletilir.

Sosu hazırlamak için, bir kabın içine sarımsaklar rendelenir. Tuz ve yoğurt eklenerek karıştırılır. Karnabaharlar soğumadan servis tabağına alınır ve üzerine sos dökülerek servis yapılır.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Karnabahar Çiçeği Yetiştiriciliği

Karnabahar Çiçeği Yetiştiriciliği

Güncel

Tavada Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri