Fırında Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri
26 Haziran 2024

Fırında Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Karnabahar Tarifi

Fırında karnabahar, oldukça lezzetli ve sevilen yemek tariflerinden biridir. Bu tarif, farklı şekillerde hazırlanabilir ve her seferinde ayrı bir lezzet sunar. Beşamel soslu karnabahar, sebzeli karnabahar, kıymalı karnabahar, kaşarlı karnabahar, mantarlı ve tavuklu karnabahar, karnabahar graten, karnabahar mücveri gibi birçok tarif fırında yapılabilir. Bu tariflerin hepsi oldukça pratik ve sağlıklıdır. Fırında yapılan tarifler, daha hafif ve lezzetli olma özelliği taşır. Fırında karnabahar tarifini hazırlarken borcam, fırın poşeti veya güveç kullanabilirsiniz. Fırında karnabahar, kısa sürede hazırlanabilen bir yemektir. Yanına pilav, salata ve ayran ile servis ederek harika bir akşam yemeği hazırlayabilirsiniz. Şimdi, fırında karnabahar tariflerinden birini detaylı olarak verelim.

Fırında Karnabahar Yapımı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 adet orta boy karnabahar
  • 500 gram tavuk göğüs eti
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 2 adet kırmızı biber
  • 7-8 adet arpacık soğan
  • 10-12 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı su

Fırında Karnabahar Nasıl Yapılır?

Fırında karnabahar yapımı için öncelikle orta boy bir karnabahar küçük dallara ayrılır. Karnabaharlar yıkanır ve bir kaba alınır. Soğan ve sarımsaklar soyularak yıkanır ve kaba eklenir. Havuç ve patates yıkanıp soyulur ve halka şeklinde doğranır. Kırmızı biber de yıkanarak halka şeklinde doğranır ve hepsi bir kaba alınarak harmanlanır. Karışımı borcama veya fırın poşetine yerleştirebilirsiniz.

Tavuk göğüs eti kuşbaşı şeklinde doğranır ve sebzelerin üzerine eklenir. Sosu hazırlamak için bir yemek kaşığı salça, üç yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiber bir kaba alınır. Üzerine bir su bardağı su eklenerek iyice çırpılır ve sebzelerin üzerine dökülür. Hazırlanan karışım 180 derece önceden ısıtılmış fırına verilir. Yaklaşık 30-40 dakika kadar pişirilir. Pişirme süresi, fırınlara göre farklılık gösterebilir; bu nedenle kontrol edilerek pişirilmelidir. Sebzeler ve tavuklar yumuşayıp üzeri hafifçe kızarınca fırından çıkarılarak servis edilir.

Servis Önerisi

Fırında karnabahar yemeğinizi, yanına hazırlayacağınız pirinç pilavı, taze yeşilliklerle hazırlanmış bir salata ve soğuk ayran ile servis ederek dengeli ve lezzetli bir öğün hazırlayabilirsiniz. Ayrıca, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serperek fırında birkaç dakika daha pişirerek ekstra lezzet katabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni