Oktay Usta Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Oktay Usta Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Karnabahar Yemeği, özellikle kış aylarında mutfaklarımızda eksik olmayan bir yemektir. Besinde değeri de kalorisi de oldukça yüksektir. Oktay usta karnabahar yemeği ege bölgesinde zeytinyağı ile yapılır iken doğu bölgelerinde ise genelde etli olarak yapılır. Oktay usta karnabahar yemeği çocukların gelişim dönemlerinde tüketmesinde fayda vardır. Kış aylarında da Oktay usta karnabaharı yemeğinin içinde bulunan sebzeler ve limon sayesinde gribi olma riskini de en aza indirir.


Oktay Usta Karnabahar Yemeği Malzemeleri

  • 500 gram karnabahar
  • 3 adet havuç
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 150 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çorba kaşığı limon suyu

Oktay Usta Karnabahar Yemeği Nasıl Yapılır?


Oktay usta karnabahar yemeğini ilk olarak karnabaharları çiçek çiçek olacak şekilde ayırın, yıkayıp ve süzgece koyun. Daha sonra kuru soğanların kabuklarını soyup yıkayın ve yemeklik olacak şekilde küp-küp doğrayın. Doğramış olduğunuz soğanları orta boy tencerenin içine zeytinyağı ile alın ve orta ateşte kavurmaya başlayın. Soğanları hafif kızarınca ardından kıymayı da ekleyip orta ateşte kavurmaya devam edin. Kıymalarında 5 dakika kadar kavurduktan sonra havuçları da ekleyip kavurmaya devam edin. Havucu da 10 dakika kadar kavurduktan sonra salçayı ilave edin, salçanın kokusu çıktıktan sonra karnabaharı da ekleyin 1 dakika kadar karnabaharı da kavurduktan sonra karnabaharın üstünü kapatacak kadar sıcak su ilave edip orta ateşte pişirmeye bırakın. Oktay usta karnabahar yemeğini ocaktan indirmeden 5 dakika önce limon suyunu ilave edip 5 dakika kadar daha piştikten sonra ocakta indirin ılık olacak şekilde servis yapın.

Afiyet Olsun.

Oktay Usta Karnabahar Yemeği Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Karnabahar Pane Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Pane Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Nohutlu Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Galeta Unlu Karnabahar Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Galeta Unlu Karnabahar Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Galeta unlu karnabahar kızartması: Kızartma sevenler özellikle karnabahar sevenler için oldukça lezzetli bir tariftir. Karnabahar kızartması hazırlık olarak da oldukça p[...]

Havuçlu Karnabahar Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Karnabahar Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu karnabahar çorbası, Mevsiminde havuç ve karnabahar tüketmek çok önemlidir. Bu kişinin vücut direncini artırarak enfeksiyonlara karşı direnmesini sağlıyor. Öz[...]

Fırında Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında karnabahar, çok lezzetli yemek tariflerinden biridir. Oldukça sevilir ve lezzetli bir tariftir. Fırında karnabahar çok farklı şekillerde yapılabilir. Beşamel sos[...]

Terbiyeli Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Terbiyeli Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Terbiyeli karnabahar yemeği, Terbiyeli karnabahar yemeği tarifi gayet sağlıklı ve oldukça da doyurucudur. Az bir zahmetle hazırlanan lezzetli ve pratik bir yemek tarifidir. [...]

Mantarlı Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Karnabahar Yemeği hem lezzet şöleni hem de sağlığa çok yararlıdır. Karnabaharın birçok hastalığa faydası vardır. B, D ve E vitaminini bolca içermektedir. [...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6