Karnabahar Kızartması Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Karnabahar Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Kızartması: Karnabahar besin değeri olarak yüksek değerlere sahiptir. Aynı zamanda kalori değeri düşük bir sebze türüdür. Karnabahar etli ve tanecikli lahanaya benzeyen bir sebzedir. Sık bir şekilde de tüketilse herhangi bir zararı yoktur Besin deposu olan karnabahar sık bir şekilde de tüketilebilir. Kış ayında tüketilen bir sebzedir. Karnabahar yapısında A, B, C ve E vitamini bulundurur. Zaten bu vitaminler vücut için gerekli olan en önemli vitaminlerdir ve bu vitaminler tek bir sebzeden sağlanmaktadır.

Aynı zamanda kalsiyum, potasyum, demir, fosfor ve magnezyum açısında çok zengin değerlere sahiptir. Karnabahar aynı zamanda kabızlık sorunu yaşayan kişilerin tercih edebileceği bir sebze türüdür. Kabızlığın yanı sıra zekâ gelişimine de büyük katkı sağlar. Diyet yapan bayanların veya sağlığına dikkat eden kişilerin rahatlıkla tüketebileceği bir sebze türüdür. Karnabaharın kızartması yaz ayında çok tüketilmemelidir. Yağ oranı fazla olduğu için vücuda zarar verebilir. Karnabahar kızartması kalori bakımında yüksek değerlere sahiptir. Çünkü yumurta ile yağda kızartılıyor. Bu da kalori değerini yükseltir. Diyet yapan veya sağlığına dikkat eden kişilerin çok tüketmeleri önerilmez. Karnabahar kızartması yapılırken çok kızartıp besin değeri azaltılmamalıdır. Besin değeri yüksek olan sebzeler sağlık açısında daha sağlıklıdır.


Karnabahar kızartması için gerekli malzemeler

  • Orta boy karnabahar
  • 2 tane yumurta
  • 1/5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Sıvı yağ

Karnabahar kızartması nasıl yapılır?


İlk olarak karnabaharlar tek tek ayrılarak derin bir tencerenin içerisine konulur. Tencerenin içinde bulunan karnabaharları geçecek şekilde su konulur ve tuz eklenerek haşlanır. Karnabahar haşlanmadan kızartması yapılmaz. Haşlanmadan yapıldığı zaman içi kızartmaz ve lezzet vermez. Karnabahar haşlanırken diğer bir yandan derin bir kabın içerisine yumurta un ve süt konularak iyicene karıştırılır. Kaynayan karnabaharların suyu süzülür ve soğuması için biraz bekletilir. Soğuduktan sonra tavanın içerisine yağ konulur ve kızdırılır. Yağ yandıktan sonra hazırlanan karışımın içerisine haşlanan karnabaharlar konularak kızartılır. Çok yanacak şekilde kızartılmamalıdır. Çok yandığı için besin değerini daha çok kaybeder. Bu şekilde bütün karnabaharlar orta ateşte yapılır. Daha sonra hazır hale geldikten sonra üzerine sarımsaklı yoğurt yaparak veya yanına yoğurt konularak isteğe göre servis edilir. Yoğurtlu karnabahar kızartması daha lezzetli olduğu için yoğurtlusu daha çok önerilir.

Afiyet Olsun.

Karnabahar Kızartması Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Karnabahar Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Etli Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Etli Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuklu Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuklu Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Köftesi, Karnabaharın faydaları saymakla bitmez sağlık açısından çok yararlı bir sebzedir. Böyle olmasına rağmen çoğu insanlar tarafından lezzetli bulunm[...]

Karnabahar Faydaları Nelerdir?

Karnabahar Faydaları Nelerdir?

Karnabahar faydaları, karnabahar oldukça yararlı bir kış sebzesidir. Ancak hak ettiği ilgiyi maalesef görememektedir. Zengin içeriğiyle sağlık konusunda çeşitli yararl[...]

Oktay Usta Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Karnabahar Yemeği, özellikle kış aylarında mutfaklarımızda eksik olmayan bir yemektir. Besinde değeri de kalorisi de oldukça yüksektir. Oktay usta karnabahar y[...]

Oktay Usta Karnabahar Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Karnabahar Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Oktay usta karnabahar köftesi, karnabahar yemeği tarifi oldukça şık bir görünümü olan oldukça lezzetli bir yemek tarifidir. Oldukça lezzetli ve aynı zamanda da çok bes[...]

Karnabahar Mücveri Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Mücveri Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar mücveri, oldukça faydalı bir sebze olan karnabaharı ne yazık ki sıkça tüketmiyoruz. Toplumda çoğu kişi sebzenin kokusunu pek sevmez. Ancak her sebzenin kendin[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6