Kıymalı Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kıymalı Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Karnabahar Yemeği, Karnabahar, turpgiller ailesinden olan, çiçekleri tanecikli bir görünüşte olan ve etli bir yapıya sahip olan bitkidir. Karnabaharın yaprakları lahana yaprağına benzemektedir. Karnabaharın vatanı Doğu Akdeniz bölgesidir. Yaprakları koyu yeşildir ve çiçekleri beyaz ve sarımsı bir renktedir. Karnabahar fosfor ve vitamin bakımından çok zengin bir bitkidir. Karnabahardan birçok çorba ve yemek yapılabilir. Bunlardan biri de kıymalı karnabahar yemeğidir. Kıymalı karnabahar yemeği, evinizde malzemeleriniz olduğu sürece kolay bir şekilde yapabileceğiniz bir yemek çeşididir. İster kendi canınız istediği zaman ister evinize bir misafir geldiği zaman kolay bir şekilde yapıp servis edebileceğiniz bir yemek türüdür. Kıymalı karnabahar yemeğidoyurucu özelliğe sahip olduğu gibi lezzet bakımından da çok lezzetlidir. Malzemelerini kolay bir şekilde bütün marketlerden bulabilirsiniz. Gelelim kıymalı karnabahar yemeği yapımına.


Kıymalı Karnabahar Yemeği Tarifi İçin Malzemeleri

  • 1 adet karnabahar
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • 100 gram dana kıyma
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım limon suyu

Kıymalı Karnabahar Yemeği Nasıl Yapılır?


Öncelikle güzel bir şekilde karnabaharı ters çeviriniz ve ortasını oyarak çıkarınız. Daha sonra karnı baharı güzel bir şekilde temizleyiniz ve yıkayınız. Yıkadıktan sonra karnabaharı küp doğrayınız. Daha sonra elinize derin bir tencere alarak içerisine su koyunuz ve kaynaması için ocağın üzerine yerleştiriniz. Kaynayan suyun içerisine yarım limonu sıkınız ve biraz tuz atınız. Doğradığınız karnabaharı suyun içerisine atınız ve biraz yumuşayıncaya kadar haşlayınız. Karnabaharlar haşlanınca tencereyi ocaktan alınız ve süzgeç yardımı ile karnabaharları süzünüz. Daha sonra sarımsakları güzel bir şekilde temizleyiniz ve bir küçük tabağa küçük küçük doğrayınız. Daha sonra soğanı soyunuz ve ince ince bir tabağın içerisine doğrayınız. Malzemeleri hazırladıktan sonra elinize bir tencere alarak içerisine yağı koyunuz ve ocağın üzerine yerleştiriniz. Yağ biraz kızınca kıymayı ve soğanı tencere alınız ve renkleri dönene kadar kavurunuz. Daha sonra sarımsağı ve ekleyin ve biraz kavurun. Daha sonra salçayı ekleyin ve biraz daha kavurunuz. Daha. Daha sonra haşladığınız karnabaharları ekleyiniz. Daha sonra malzemelerin hizasında kaynamış su ekleyiniz. Daha sonra tuzu, pul biberi, karabiberi ekleyiniz ve güzel bir şekilde karıştırınız. Karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatınız ve 20 dakika kadar pişiriniz. Sonra tencerenin ağzını açınız ve pişmiş diye bakınız pişmişse kıymalı karnabahar yemeği hazır hale gelmiştir. Dilediğiniz zaman sıcak bir şekilde yiyebilir ve servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Kıymalı Karnabahar Yemeği Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Etli Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Etli Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kıymalı Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kıymalı Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Karnabaharın Faydaları Nelerdir?

Karnabaharın Faydaları Nelerdir?

Fırında Kaşarlı Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kaşarlı Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yeşil Karnabahar Faydaları Nelerdir?

Yeşil Karnabahar Faydaları Nelerdir?

Güncel

Etsiz Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Etsiz Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kremalı Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kremalı Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kremalı Karnabahar, Farklı bir lezzet arayanlar için oldukça güzel bir tarif olduğunu söyleyebilirim. Misafirleriniz içinde yapılabilecek görünümü ile de iş[...]

Karnabahar Pane Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Pane Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Pane, Çıtır çıtır olan karnabahar pane oldukça lezzetli ve hafif bir atıştırmalık olabilir. Eğer ki çocuğunuz karnabahar yemiyor ise bu tarifi deneyerek ç[...]

Tavada Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Tavada karnabahar, karnabahar kış aylarının en çok tüketilen vitamin deposu görevini üstlenmiş lezzetli bir sebze çeşididir. Karnabaharı, salatalarda, kızartmalarda, y[...]

Tavuklu Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Karnabahar Yemeği, Karnabahar yemeği yapımı oldukça kolay bir yemek olup pişirme işlemi ise kısa bir şekilde gerçekleşmektedir. Bu sebepten ötürü karnabahar y[...]

Fırında Karnabahar Graten Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Karnabahar Graten Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Karnabahar Graten, Karnabahar bilindiği üzere faydalı bir sebzedir. Böyle olmasına karşın çoğu insan tarafından sevilmez. Ben de sevmeyenler arasında olmama ra[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6