Kaşarlı Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kaşarlı Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Karnabahar, büyük küçük herkes tarafından sevilerek tüketilen ve sağlık için oldukça yararlı olan sebzelerden bir tanesidir. Karnabahar özellikle kış mevsiminde daha fazla tüketilen bir besin maddesidir. Kaşarlı karnabahar yapımı oldukça basit bir yemek çeşididir. Özellikle besin değeri oldukça yüksek olduğu için, aynı zamanda hem besleyici hem de doyurucudur. Karnabahar içerdiği vitaminler, mineraller ve lif açısından zengin olan bir besin olduğu için çocukların tüketmesi çok önemlidir. Karnabaharı isterseniz yemek olarak, fırında kaşarlı ya da yumurtaya bulayarak kızartıp üzerine sarımsaklı yoğurt ile tüketebilirsiniz. Kendi damak zevkinize göre karnabaharı farklı şekilde pişirebilirsiniz. Kaşar peynirinin o eşsiz lezzetiyle karnabahar fırında pişirildiği zaman gerçekten enfes bir lezzette oluyor.


Kaşarlı Karnabahar İçin Gerekli Malzemeleri

  • Yarım kilo karnabahar
  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tereyağ
  • Yeterli miktarda tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Kaşarlı Karnabaharın Nasıl Yapılır?


İlk önce karnabaharı güzelce dal dal ayıklayalım, ardından tuzlu suyun içerisinde haşlayalım. Haşlanan karnabaharı süzgeçten süzelim. Az miktar sıvı yağ ile tepsinin dibini yağladığımız fırın tepsisine haşlanan karnabaharları dizelim. Karnabaharın sosunu hazırlamak için küçük bir kâsenin içerisinde yumurtayı ve sıvı yağını çırpma teli ile çırpalım, ardından mısır unu ve unu ilave edip içerisinde topak kalmayacak akışkan bir sıvı oluşuncaya dek iyice çırpalım. Ardından sosa kırmızı pul biberi, karabiberi, tuzunu ve kabartma tozunu ilave edip yeniden çırpalım. Hazırladığımız bu sosu fırın tepsisindeki karnabaharların üzerine gezdirerek dökelim. En son tereyağını bıçak yardımı ile küçük parçalar halinde karnabaharların üzerine koyalım. Önceden 180 derecede ısıttığımız fırında karnabaharlar iyice kızarıncaya kadar pişirelim. Kaşar peynirini rendeleyin ve karnabahar kızardıktan sonra karnabaharın her yerini kapatacak şekilde serpelim. Ardından tepsiyi 5 dakika kadar kaşar peyniri eriyinceye kadar sıcak fırına yeniden sürelim. Kaşar peyniri eridikten sonra tepsiyi fırından alalım ve dilimleyerek servis tabağına alalım. Kaşarlı karnabahar servis için hazır.

Afiyet olsun.

Kaşarlı Karnabahar Yorumları

soru

Müdrik

04 Eylül 2018 Salı

Merhaba iyi günler iyi çalışmalar dilerim ben size bir şey sormak istiyorum. Ben karnıbahar turşusunu çok seven biri olarak karnıbaharın faydalarını öğrenmek istiyorum. Bana karnıbaharın faydalarının neler olduğunu dayar mısınız?

Cevap yaz
cevap

Kutlay

24 Ekim 2018 Çarşamba

Müdrik bey Kalp sağlığını ciddi oranda korur. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kalsiyum deposudur kemik sağlığını korur. Göz sağlığına faydalıdır. Çinko yaraların çabuk iyileşmesini sağlar. Akciğer, göğüs, mesane gibi bir çok kanser türüne yakalanma riskini azaltır. Kilo vermeye yardımcı olur.

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Karnabahar Gaz Yapar mı?

Karnabahar Gaz Yapar mı?

Karnabahar Faydaları Nelerdir?

Karnabahar Faydaları Nelerdir?

Karnabahar faydaları, karnabahar oldukça yararlı bir kış sebzesidir. Ancak hak ettiği ilgiyi maalesef görememektedir. Zengin içeriğiyle sağlık konusunda çeşitli yararl[...]

Karnabahar Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar haşlama, karnabahar, turpgillerden çiçekleri etli ve tanecikli yaprakları lahanaya benzeyen sebze olarak kullanılan bir bitki türüdür. Yetiştiği yer Akdeniz b�[...]

Havuçlu Karnabahar Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Karnabahar Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu karnabahar salatası, Karnabaharın ve havucun sağlığa faydaları herkes tarafından bilinmektedir. Bunun için sofralarda daha sık yer alması gereken bu salata besin[...]

Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında beşamel soslu karnabahar, Karnabahar yemeklerini kimse pek sevmiyor. Özellikle de çocuklar. Gerçekten çocuklara bu yemeği yedirmek oldukça zor. Ancak karnabahar he[...]

Karnabahar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar turşusu, toplum olarak her yemeğin yanında turşu yiyen ve çok seven insanlarız. Yaz kış demeden her mevsim çok tüketilen turşu bol çeşitleriyle iştah açma[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6