Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Yemeği, Her bölgede yetişebilen iki yıllık otsu bir bitkidir. Karnabaharı özellikle kış aylarında daha çok bulabiliriz. Karnabaharı mutfaklarımızda çok kullanırız. İçerdiği besinler ve vitaminler sayesinde vücut için oldukça faydalıdır. Bunun için her yaştan kişi tüketmelidir. Karnabahar diyet yemeği olarak da kullanılır. Karnabaharın birçok yemeği yapılmaktadır. Hepsi doyurucu ve besleyicidir.

Birçok yemeği yapılan karnabaharın genelde, zeytinyağlı, kıymalı, fırında karnabahar ya da yoğurtlu olarak yapılır. Bu tarifler karnabahar ile yapılan yemeklerden birkaçıdır. Daha birçok tarifi vardır. Şimdi karnabahar ile yemekler nasıl yapılır onu öğrenelim. Ben bugün zeytin yağlı karnabahar yemeğinin tarifini vereceğim. Çok lezzetli oluyor, her damağa hitap ediyor. Üstelik zeytinyağlı karnabahar diyet yemeği olarak da tüketebilirsiniz. Çünkü karnabaharın kalori oranı fazla yüksek değildir.


Karnabahar yemeği malzemeleri

  • 1 tane orta boy karnabahar
  • 2 tane havuç
  • 2 tane orta boy soğan
  • 3 tane domates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Bir çimdik şeker
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı sıcak su

Karnabahar Yemeği Nasıl Yapılır?


Önce soğanların kabuklarını soyup yemeklik olarak doğrayalım. Sonra bir tencerenin içine zeytinyağını koyup, üzerine soğanları alalım. Ocağa alıp soğanları biraz kavuralım. Sonra havuçları halka şeklinde doğrayıp soğanın üzerine ilave edelim. Domateslerin kabuklarını soyup küp-küp doğrayıp onu da tencerenin içine alalım. Biraz kavurduktan sonra sarımsakları incecik kıyalım ve malzemelerin üzerine ekleyelim.

Daha sonra hepsini bir güzel kavuralım. Sonra karnabaharın çiçeklerini koparıp yıkayalım ve süzelim. Tencerenin içine alalım, üzerine tuz, şeker ve sıcak suyunu ilave edip kısık ateşte yarım saat kadar pişmeye bırakalım. Ara sıra karıştırmayı unutmayalım. Karnabahar piştikten sonra ocağı kapatıp sıcak iken servis yapalım.

Karnabahar Yemeği Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Karnabahar Kaç Kalori?

Karnabahar Kaç Kalori?

Karnabahar Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Karnabahar Mücveri Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Karnabahar Mücveri Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Karnabahar Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Karnabahar Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Karnabahar Faydaları Nelerdir?

Karnabahar Faydaları Nelerdir?

Karnabahar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar turşusu, toplum olarak her yemeğin yanında turşu yiyen ve çok seven insanlarız. Yaz kış demeden her mevsim çok tüketilen turşu bol çeşitleriyle iştah açma[...]

Fırında Salçalı Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Salçalı Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında salçalı karnabahar, kendine özgü tat ve kokuya sahip olan karnabahar mutfaklarda çok sık tercih edilen bir sebze değildir. Fakat sağlık açısından faydaları g[...]

Karnabahar Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Kızartması: Karnabahar besin değeri olarak yüksek değerlere sahiptir. Aynı zamanda kalori değeri düşük bir sebze türüdür. Karnabahar etli ve tanecikli lahan[...]

Galeta Unlu Karnabahar Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Galeta Unlu Karnabahar Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Galeta unlu karnabahar kızartması: Kızartma sevenler özellikle karnabahar sevenler için oldukça lezzetli bir tariftir. Karnabahar kızartması hazırlık olarak da oldukça p[...]

Yeşil Karnabahar Faydaları Nelerdir?

Yeşil Karnabahar Faydaları Nelerdir?

Yeşil Karnabahar, lahana türü familyasına mensup yeşil renkli olup yumru yapıdaki bitkidir. Haşlama usulüyle yemeği hazırlanan sebzeler içerisindedir. Yeşil karnabahar,[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6