Oktay Usta Karnabahar Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
13 Temmuz 2024

Oktay Usta Karnabahar Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Karnabahar Köftesi

Oktay Usta'nın karnabahar köftesi tarifi, hem şık bir sunuma sahip hem de oldukça lezzetli bir yemektir. Bu tarif, lezzeti ve besleyiciliği ile öne çıkar ve doyuruculuğu sayesinde sofralarınızın vazgeçilmezi olabilir. Eğer daha önce bu tarifi denemediyseniz, mutlaka denemelisiniz; pişman olmayacaksınız. İçeriğinde bulunan bol miktarda vitamin ve mineral, vücudumuzun ihtiyacı olan besinleri karşılar. Az zahmetle hazırlanan büyük bir lezzet sunar. Şimdi, sizleri daha fazla bekletmeden tarife geçelim.

Oktay Usta Karnabahar Köftesi İçin Gerekli Malzemeler

  • Bir adet küçük boy karnabahar
  • 2 adet yumurta
  • 2 dal yeşil soğan
  • Bir bardak kaşar peyniri rendesi
  • Çeyrek demet maydanoz
  • Bir tutam dereotu
  • 2 dilim ekmek içi veya kurutulmuş ekmeklerden hazırladığınız galeta unu
  • Bir çay kaşığı tuz
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Aldığı kadar un

Oktay Usta Karnabahar Köftesi Nasıl Yapılır?

Öncelikle karnabaharları küçük parçalara ayırın. Ardından, başka bir tencereye bir miktar su koyup kaynatın. Su kaynadıktan sonra içine limon suyu ve tuz ekleyip karıştırın ve karnabaharları ilave ederek haşlayın. Karnabaharlar yumuşadıktan sonra ocağın altını kapatın ve süzün. Karnabaharları başka bir tabağa alarak çatalla ezin.

Maydanozları, dereotunu ve yeşil soğanları ayıklayıp iyice yıkayın ve ince ince doğrayın. Doğradığınız yeşillikleri ve ezilmiş karnabaharları bir karıştırma kabına koyup karıştırın. Üzerine galeta unu veya ekmek içi ekleyip karıştırmaya devam edin. Ardından baharatları ve kaşar peyniri rendesini ilave edip iyice yoğurun. Aldığı kadar un ekleyerek mücver kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edin.

Yanmaz bir tava alıp içine yağ koyarak ocağın altını açın ve iyice kızdırın. Yağ ısındıktan sonra karnabahar karışımından bir kaşık alıp tavaya koyun ve kaşığın arkasıyla düzeltin. Karnabahar köftesinin alt tarafı kızardıktan sonra dikkatlice çevirerek diğer tarafını da iyice pişirin. Orta ateşte pişirmeye dikkat edin; çünkü yüksek ateşte dışı yanarken içi çiğ kalabilir. Karnabahar köftesi kızardıktan sonra bir tabağın üzerine havlu kâğıt sererek köfteleri üzerine alın. Bu sayede fazla yağdan kurtulmuş olursunuz. Harç bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.

Karnabahar köftesi tarifi hazır. İster sıcak ister soğuk olarak servis yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Karnabahar Gaz Yapar mı?

Karnabahar Gaz Yapar mı?