Galeta Unlu Karnabahar Kızartması Galeta unlu karnabahar kızartması, kızartma sevenler ve özellikle karnabahar tutkunları için oldukça lezzetli bir tariftir. Hazırlanışı oldukça pratik olup, akşam yemeği için harika bir alternatiftir. Çoğu zaman, ne pişirsem diye düşünürken bu tarif size kurtarıcı olabilir. Galeta unlu karnabahar kızartması, çok yağ çekmeden çıtır çıtır bir sonuç verir ve içi vitamin doludur. Karnabahar ile birçok yemek çeşidi yapılabilir fakat çocukların yemesini sağlamak zor olabilir. Ancak, galeta unu ile hazırlanan karnabahar kızartmasını çocuklar da severek yiyebilirler. Karnabaharın keskin kokusu kalmadan enfes bir yemek hazırlayabilirsiniz. Bunun için aşağıdaki tarifimize uymanız yeterli olacaktır. Galeta Unlu Karnabahar Kızartması İçin Gerekli Malzemeler
Galeta Unlu Karnabahar Kızartması Nasıl Yapılır? Öncelikle karnabaharları küçük parçalara ayırarak sirkeli suyla iyice yıkayın. Ardından, buharda haşlama yöntemi ile karnabaharları haşlayın. Bu yöntem için tencerede kaynayan suyun üzerine bir kevgir koyup karnabaharları kevgire yerleştirin ve üzerini kapatın. Böylece tencereden çıkan buhar ile karnabaharlar haşlanacaktır. Ayrı bir yerde üç yumurtayı bir kaseye koyun ve içine tuz, karabiber, pul biber, nane ve dilediğiniz takdirde kekik ekleyin ve karıştırın. Buharda haşlanmış karnabaharları önce yumurtaya, ardından galeta ununa bulayın. İki su bardağı sıvı yağı kızartma tenceresine koyup ısıtın. Yumurta ve galeta ununa buladığınız karnabaharları ısınmış yağın içine koyup kızartın. Kızartılan karnabaharları tavadan alıp yağını süzmesi için yağlı kağıt serdiğiniz bir tabağa yerleştirin. Daha sonra, yağını süzdürdüğünüz karnabaharları servis tabağına alıp dilerseniz sarımsaklı yoğurt ve taze nane serperek servis yapabilirsiniz. Ekstra Bilgiler Karnabahar, C vitamini, K vitamini ve folat gibi önemli besin maddeleri açısından zengindir. Ayrıca, antioksidan özelliklere sahip olup, bağışıklık sistemini destekler ve iltihaplanmayı azaltabilir. Galeta unlu karnabahar kızartması, bu besleyici sebzeyi tüketmenin lezzetli bir yoludur. Afiyet Olsun Bu tarif ile karnabaharın nefis bir versiyonunu deneyimleyebilir, hem kendinizi hem de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun! |