Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında beşamel soslu karnabahar, Karnabahar yemeklerini kimse pek sevmiyor. Özellikle de çocuklar. Gerçekten çocuklara bu yemeği yedirmek oldukça zor. Ancak karnabahar hem lezzetli hem de çok faydalı bir yiyecek. Karnabaharı çeşitli şekillerde yapıyorlar. Bugün ben sizlere karnabaharın çok lezzetli olan bir tarifini vereceğim. Şimdiden kolay gelsin.


Fırında beşamel soslu karnabahar için gerekli olan malzemeler

  • 1 adet karnabahar
  • Yeteri kadar kaşar peyniri

Beşamel sos için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber

Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Nasıl Yapılır?


Karnabahar yemeği için ilk olarak karnabaharları küçük parçalara ayırıp bir tencerede karnabaharlar yumuşayana kadar pişirin. Karnabaharı haşladıktan sonra beşamel sosu yapalım. Beşamel sos için tereyağı ve sıvıyağı bir sos tenceresine alalım. Tereyağı eridikten sonra unu ekleyip un ekleyin. Un kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Tamamen kavrulduktan sonra sütü yavaş yavaş ekleyin ve aynı anda hızlı bir şekilde karıştırın. Eğer çırpmaz iseniz un bütün olarak kalacaktır. Daha sonra tuz ve karabiberi ekleyip 1-2 dakika kavurun ve ocağın altını kapatın.

Haşlanan karnabaharları bir fırın tepsisine düzenli bir şekilde dizin. Daha sonra beşamel sosu karnabaharların üzerine her yerine eşit olacak şekilde dökün. Kaşar peyniri de beşamel sosun üzerine dökün ve 180 derece ısıtılmış fırında kaşar peyniri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Karnabahar Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Karnabahar Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Karnabahar, karnabahar çok sevilen sebzelerden biridir. Turpgiller familyasına ait bir bitki türüdür. Ağaç dalları gibi küçük çiçekçiklerden oluşur. Beyaz renklidir [...]

Karnabahar Ekim'i Toprak İsteği

Karnabahar Ekim'i Toprak İsteği

Karnabahar ekimi, karnabahar, yenilebilen sebzeler grubunda yer almaktadır. Yapraklar ise lahana yapraklarına göre daha uzun ve uçları da daha çok sivridir. Karnabaharda baha[...]

Havuçlu Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu karnabahar yemeği, Kış aylarının gelmesiyle birlikte manav ve pazar tezgâhlarını birbirinden güzel kış sebzeleri süslemeye başladı. Bunlardan havuçlu karnab[...]

Karnabahar Çiçeği Yetiştiriciliği

Karnabahar Çiçeği Yetiştiriciliği

Karnabahar Çiçeği, Turpgiller familyasından gelen, çiçek ve çiçek tablaları yenilen sebzeler grubuna giren karnabahar çiçeği, iki yıllık bir kültür sebzesidir. İlk[...]

İbrahim Saraçoğlu Karnabahar Kürü Tarifi ve Malzemeleri

İbrahim Saraçoğlu Karnabahar Kürü Tarifi ve Malzemeleri

İbrahim Saraçoğlu Karnabahar Kürü; Karnabahar özellikle kış mevsiminde yemek ve salatalarıyla soframızı zenginleştiren sebzedir. Koyu yeşil, beyaz damarlı iri yaprakl[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6