Terbiyeli Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Terbiyeli Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Terbiyeli Karnabahar Yemeği

Terbiyeli karnabahar yemeği, sağlıklı ve oldukça doyurucu bir tariftir. Az zahmetle hazırlanan bu lezzetli ve pratik yemek, çocuklarınıza mutlaka yedirmeniz gereken bir besin kaynağıdır. İçinde bulunan vitamin ve mineraller açısından oldukça zengindir. Daha önce denemediyseniz, bu karnabahar yemeğini mutlaka deneyin; seveceksiniz. Hemen malzeme listesine geçelim.

Terbiyeli Karnabahar İçin Gerekli Malzemeler

  • 100 gram az yağlı kıyma
  • 1 adet küçük karnabahar
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet orta boy havuç
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Bir çay kaşığı tuz
  • Bir çay kaşığı karabiber

Terbiyesi İçin

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yarım limonun suyu

Terbiyeli Karnabahar Yemeği Nasıl Yapılır?

Öncelikle, yemeği yapmak için geniş bir tencerede kuru soğanları yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Havucu küp şeklinde doğrayın. Soğanların rengi değiştikten sonra havuçları da ekleyip karıştırarak kavurun. Ardından kıymayı ilave edip biraz karıştırdıktan sonra, iki diş sarımsağı soyup doğrayın ve tencerede kavurmaya devam edin. Üzerine domates salçası koyup ezerek kavurun. Salçayı kavurduktan sonra üzerine bir çay bardağı su ekleyip karıştırın. Yaklaşık olarak 4-5 dakika bu şekilde devam ettikten sonra, küçük parçalara ayrılmış karnabaharları ekleyerek karıştırın. Karnabaharların aralarından gözükmeyecek kadar önceden kaynattığınız sıcak suyu ilave edin. Terbiyeli karnabahar yemeğinin suyu kaynadıktan sonra üzerine tuz ve karabiber ekleyip kaynatın. Orta ateşte yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin. Havuçlar yumuşadıktan sonra yemeğiniz pişmiş demektir. Yemeğin suyu eğer azaldıysa tekrar su eklemek mümkündür. Yemeğiniz piştikten sonra terbiyesini hazırlamaya başlayın. Bir kase içinde yumurta sarısı ve yarım limonun suyunu iyice çırpın ve bir iki yemek kaşığı yemeğin suyundan ekleyip karıştırın. Daha sonra yemeğin üzerine yavaşça gezdirin ama bu arada sürekli olarak karıştırın. Daha sonra tekrar ocağın üzerine koyup yaklaşık olarak 4-5 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Terbiyeli karnabahar yemeğini biraz dinlenmesi için bekletin. Daha sonra güzel bir servis tabağına alıp servis edebilirsiniz. Terbiyeli karnabahar yemeği tarifi hazır. Şimdiden hepinize afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Terbiyeli karnabahar yemeği, hem sağlıklı hem de lezzetli olmasıyla dikkat çeker. Karnabahar, C vitamini, K vitamini ve folat açısından zengindir. Ayrıca, düşük kalorili olması nedeniyle diyet yapanlar için de ideal bir besindir. Bu yemeği hazırlarken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, terbiyenin yavaşça ve sürekli karıştırarak yemeğe eklenmesidir. Bu sayede yumurta sarısı kesilmeden homojen bir şekilde yemeğe karışır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni