Sodalı Karnabahar Kızartması Tarifi ve Malzemeleri
13 Temmuz 2024

Sodalı Karnabahar Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Karnabahar Kızartması

Sodalı karnabahar kızartması, yapılması kolay ve lezzetli bir yemektir. Özellikle yoğurtlu ve salçalı sos ile sunulduğunda, karnabaharın tadını daha da zenginleştirir. Bu yemeği garnitür veya ara sıcak olarak tüketebilir ve sağlıklı bir alternatif olarak tercih edebilirsiniz. Çocukların da severek tüketebileceği bu tarif, karnabaharın faydalarından yararlanmanın lezzetli bir yoludur. Tarifimize geçmeden önce gerekli malzemeleri belirtelim.

Sodalı Karnabahar Kızartması Malzemeleri

  • Bir adet büyük boy karnabahar
  • Bir adet limon
  • Üç litre su
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • Üç adet yumurta
  • Bir su bardağı un
  • Bir adet maden suyu
  • Bir yemek kaşığı tuz
  • İki yemek kaşığı salça
  • İki diş sarımsak
  • Bir çay kaşığı toz biber

Sodalı Karnabahar Kızartması Nasıl Yapılır?

Öncelikle, karnabaharın yapraklarını temizleyip dilimleyin. Dilimlediğiniz karnabaharın üzerine limon sıkıp, üzerine su ekleyerek iki dakika bekletin. Daha sonra, limonlu suyu süzüp karnabaharı bol su ile yıkayın ve süzün.

Tencerede suyu kaynatın ve tuz ekleyin. Kaynayan suya karnabaharlı ekleyip haşlayın. Karnabaharlar yumuşadığında, ocağı kapatın ve beş dakika suda bekletin. Ardından karnabaharları süzgeç yardımıyla süzüp fazla suyunu alın.

Yumurtaların beyazını ve sarısını ayrı kaplara koyun. Yumurta beyazını çırparak köpük haline getirin. Yumurta sarısına maden suyu ve tuz ekleyip çırpın. Bu karışıma unu ekleyip macun kıvamına gelene kadar çırpın. Daha sonra çırpılmış yumurta beyazını yavaş yavaş ekleyerek karıştırın.

Hazırladığınız karışıma karnabahar dilimlerini batırıp bekletin. Ayrı bir tavada sıvı yağı kızındırın. Yağın iyice kızınmasını bekledikten sonra karnabaharları kızartın. Karnabaharlar kızarınca kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını alın.

Yoğurda ezilmiş sarımsak ve bir tutam tuz ekleyip karıştırın. Bu yoğurdu kızartılımış karnabaharların yanına servis tabağında koyun. Ayrıca, küçük bir tavada sıvı yağ ile salçayı biraz su ekleyerek inceltin ve kaynatarak sos haline getirin. Bu sosu da servis tabağında yoğurtlu karışım ile birlikte sunun.

Sodalı karnabahar kızartması artık servise hazırdır. Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yumurtalı Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Kaç Kalori?

Karnabahar Kaç Kalori?

Karnabahar Pane Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Pane Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Gaz Yapar mı?

Karnabahar Gaz Yapar mı?

Kıymalı Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri