Sulu Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Sulu Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Karnabahar Yemeği, Karnabahar birçok insanın fazla tüketmediği bir gıda maddesidir. Oysaki içerdiği mineraller ve vitaminler bakımından oldukça zengindir. Kalp sağlığına, kolesterolü dengelemesi ve bağışıklık sistemine katkıları göz önüne alındığında en az hafta bir kez tüketilmesi gerekli bir sebzedir. Karnabaharın tüketimi için hazırlanan birçok pişirme çeşidi bulunmaktadır. Genellikle sebze yemekleri sulu pişirilir. Karnabaharda bu şekilde hazırlanabilir. Sulu karnabahar yeğinin tarifi şöyle yapılabilir:


Sulu Karnabahar Yemeği Malzemeleri

  • Yarım kg karnabahar
  • 2 yemek kaşığı sıvı zeytinyağı
  • 1 tane havuç
  • 1 tane orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağı haşlanmış nohut
  • Tuz
  • Su

Sulu Karnabahar Yemeği Nasıl Yapılır?


Karnabaharı temizleyip yıkadıktan sonra olabildiğince küp biçiminde doğrayınız. Nohudu önceden haşlayınız. Havucu halka biçiminde doğrayınız. Yemeği pişireceğiniz tencereye zeytinyağını koyup, üzerine doğradığınız soğanları ekleyip ocağın altını yakınız. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurunuz. Soğanlar pembeleşince havuçları ilave ederek biraz daha kavurunuz. Sonra salçayı ilave ederek salçanın da biraz kavrulmasını karıştırarak sağlayınız. Karnabahar ile nohudu ekleyip tenceredeki malzemeleri birkaç kez karıştırdıktan sonra malzemelerin üzerini biraz geçecek kadar sıcak suyu ilave ederek kaynamasını bekleyiniz. Yemek kaynamaya başlayınca ocağı kısık ateşe alarak pişmesini bekleyiniz. Pişen karnabaharı ocaktan alarak yemeğin hem demlenmesi hem de ılımasını bekleyerek servis ediniz. Dileyen yemeğe istediği baharatı ekleyebilir.

Sulu Karnabahar Yemeği Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Çiğ Karnabahar Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Karnabahar Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Karnabahar Graten Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Graten Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Çiçeği Yetiştiriciliği

Karnabahar Çiçeği Yetiştiriciliği

Karnabahar Kaç Kalori?

Karnabahar Kaç Kalori?

Karnabahar Ekim'i Toprak İsteği

Karnabahar Ekim'i Toprak İsteği

Karnabahar Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Karnabahar Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Karnabahar, karnabahar çok sevilen sebzelerden biridir. Turpgiller familyasına ait bir bitki türüdür. Ağaç dalları gibi küçük çiçekçiklerden oluşur. Beyaz renklidir [...]

Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel soslu karnabahar, karnabahar kendine has tadıyla bilinen sağlıklı sebzelerden biridir. Yemeklerde ve diyetlerde yaygın bir şekilde kullanılan karnabahardan farklı [...]

Karnabahar Pane Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Pane Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Pane, Çıtır çıtır olan karnabahar pane oldukça lezzetli ve hafif bir atıştırmalık olabilir. Eğer ki çocuğunuz karnabahar yemiyor ise bu tarifi deneyerek ç[...]

Salçalı Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Karnabahar Yemeği, kış aylarında tercih edilen güzel bir sulu yemektir. Genellikle pişerken çıkan kokusu sebebi ile pek sevilmeyen karnabahar aslında oldukça be[...]

Fırında Etli Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Etli Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Etli Karnabahar, Yapılışı oldukça kolay ve pratik bir fırın yemeğidir. Lezzeti de bir o kadar güzel ve doyurucudur. Ege bölgesi genelde fırında karnabaharı z[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6