Fırında Karnabahar Köftesi Köfte, Türk mutfağının en vazgeçilmez yemeklerinden biridir ve Osmanlı döneminden bu yana çeşitli tariflerle sofralarımızı süslemektedir. Fırında karnabahar köftesi ise bu tariflerin en sağlıklı ve lezzetli alternatiflerinden biridir. Fırında pişirilen karnabahar köftesi, kızartma köftelere göre daha sağlıklı olup, düşük kalorisi ve yüksek besin değeri ile diyet yapanların gönül rahatlığıyla tüketebileceği bir alternatiftir. Ayrıca, çocuklarınızın beslenme çantalarına koyabileceğiniz bu sağlıklı köfte, onların okul kantinlerinde sağlıksız yiyecekler tüketmesini engelleyecektir. Fırında yapılmasının bir diğer avantajı ise evde kötü yağ kokularının oluşmamasıdır. Fırında Karnabahar Köftesi Malzemeleri
Fırında Karnabahar Köftesi Nasıl Yapılır? Fırında karnabahar köftesini yapmaya, ilk olarak karnabaharları ayıklayıp yıkayarak başlayalım. Daha sonra derin bir tencereye su ve tuz ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynamış olan suyun içerisine yıkanmış karnabaharı ekleyip 20-25 dakika kadar pişirin. Pişmiş olan karnabaharları süzün ve derin bir kaba alıp çatal yardımıyla iyice ezin. Ardından maydanozu ve yeşil soğanı ince ince doğrayıp ezilmiş karnabahara ekleyin. Karnabahar harcına kalan tüm baharatları, rendelenmiş kaşar peyniri, yumurta ve galeta ununu ilave edip hamuru yoğurmaya başlayın. Karnabahar köftesinin hamuru fazla yumuşak olursa biraz daha galeta unu ilave edebilirsiniz. Hamur hafif şekil alacak kıvama geldiğinde galeta unu eklemeyi bırakın. Karnabahar köftesi hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayıp hafif yassı olacak şekilde elinizle bastırın. Hamurun tamamı bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Hazırlamış olduğunuz karnabahar köftelerini yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralayın ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Fırında karnabahar köftesini ılık olacak şekilde sarımsaklı yoğurt veya ketçap ve mayonez ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |