İbrahim Saraçoğlu Karnabahar Kürü Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

İbrahim Saraçoğlu Karnabahar Kürü Tarifi ve Malzemeleri

İbrahim Saraçoğlu Karnabahar Kürü

Karnabahar, özellikle kış mevsiminde yemek ve salatalarıyla soframızı zenginleştiren bir sebzedir. Koyu yeşil, beyaz damarlı iri yaprakları lahana ile benzerlik gösterir. Karnabaharın yenilebilen kısmı çiçekleridir. Sağlığımız açısından oldukça faydalı olan karnabahar, özellikle kalın bağırsak ve mide kanserine karşı etkili bir sebzedir. Demir minerali oranı yüksek olduğu için kansızlığı önler. İçerisindeki potasyum minerali sayesinde yüksek tansiyonu dengelemektedir. Bu faydalarını duyduğunuzu tahmin ediyorum. Karnabaharı yemeğini ve salatasını yaparak tüketebileceğiniz gibi, çiğ olarak çocuklarınıza da yedirebilirsiniz. Bugün sizlerle İbrahim Saraçoğlu'nun karnabahar kürünü paylaşacağım:

İbrahim Saraçoğlu Karnabahar Kürü Malzemeleri

  • 250-300 gram karnabahar
  • 750 ml kaynar su

İbrahim Saraçoğlu Karnabahar Kürü Yapılışı ve Uygulanışı

Büyük bir cezveye karnabahar koyulur, üzerine kaynar su ilave edilir. Cezvenin kapağı kapatılarak 5-6 dakika kaynatılır. Sonrasında demlenip ılıması için serin bir yerde bekletilir. Haşlanmış karnabaharın suyunun yarısını sabah, diğer yarısını da akşam içiniz. Her gün taze olarak hazırlamaya özen gösteriniz. Aç veya tok karnına içebilirsiniz. Bu karnabahar kürü 7 gün boyunca kullanılır. 7 gün sonunda 3 gün ara verilir, sonra 7 gün yeniden içilir ve 3 gün ara verilir. Bu şekilde toplamda 21 gün olacak şekilde uygulanır. Dikkat edilmesi gereken nokta, karnabaharın taze olmasıdır.

İbrahim Saraçoğlu Karnabahar Kürü Faydaları ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

Karnabahar, başta potasyum minerali olmak üzere beden için yararlı birçok besin maddesini bolca içerir. Tüm turpgillerde olduğu gibi, karnabahar da bedenin kansere yakalanma riskini azaltır ve özellikle kalın bağırsak ve mide kanserlerine karşı etkilidir. Antioksidan madde yönünden de zengin olduğu için kalp hastalıklarına yakalanma, kalp krizi geçirme ve katarakt riskini azaltır. Karnabahar, demir minerali oranı yüksek olduğundan kansızlığı önlemektedir.

Dikkat edilmesi gereken nokta, bu faydalardan yararlanmak için karnabaharın haftada 2-3 kez tüketilmesidir. Ancak, tüm turpgillerde olduğu gibi karnabahar da bedenin iyot emilimini azaltmaktadır. Özellikle içme suyunda iyotun az olduğu yörelerde sıkça karnabahar tüketenlerin iyotlu besinler ya da iyotlu tuz almaya özen göstermeleri gerekmektedir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Karnabahar Kaç Kalori?

Karnabahar Kaç Kalori?