Fırında Köfteli Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Fırında Köfteli Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Köfteli Karnabahar: Sağlıklı ve Lezzetli Bir Seçenek

Fırında köfteli karnabahar, lezzetli ve besleyici bir yemek yapmak isteyenler için ideal bir tercihtir. Herkesin severek tüketebileceği bu yemek, hem görünüm hem de lezzet açısından oldukça hoştur. Fırında köfteli karnabaharı, misafirlerinize keyifle hazırlayıp sunabilirsiniz. Üstelik çocukların severek tükettiği köfteyi, vitamin açısından daha zengin hale getirmek için de iyi bir alternatiftir.

Karnabahar ve diğer sebzeler sayesinde sindirimi kolaylaştıran ve metabolizmayı hızlandıran bu yemek, aynı zamanda hanımların "Bugün ne pişirsem?" derdine de çözüm olacaktır. Bu lezzetli yemeği en şık akşam yemeklerinizi süslemek için de kullanabilirsiniz. İki yıl önce Konya'da katıldığım iftar yemeği davetinde yediğim ve çok beğendiğim, sonrasında da sıkça yaptığım fırında köfteli karnabahar yemeğini sizlerle paylaşıyorum. Denemek isterseniz, aşağıdaki tarife uymanız yeterli olacaktır.

Fırında Köfteli Karnabahar İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 adet orta boy karnabahar
  • 1 kavanoz karışık garnitür (Dilerseniz taze haşlayıp kullanabilirsiniz)
  • 2 adet kırmızı kapya biberi
  • 2 adet sivri biber

Köftesi İçin Gerekli Malzemeler

  • 300 gram az yağlı dana kıyma
  • 1 adet iri boy kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber ve kimyon
  • 1 tatlı çay kaşığı tuz
  • Dilerseniz pul biber
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • Kızartmak için sıvı yağ

Sosu İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 adet iri boy kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası ve yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz, kekik

Fırında Köfteli Karnabahar Nasıl Yapılır?

Fırında köfteli karnabahar yemeği için ilk olarak karnabaharları çiçek gibi top top ayırıyoruz. Ardından bol suda yıkayıp 15 dakika haşlıyoruz. Karnabaharlar haşlanırken biz köfte hazırlamaya geçiyoruz. Köfte için derin bir kaseye kıymayı koyup üzerine kuru soğan ve sarımsakları rendeliyoruz. Ardından ince ince kıydığımız maydanoz ve galeta ununu ilave ediyoruz. Son olarak tuzunu ve diğer baharatlarını ekleyerek köfteyi yoğuruyoruz. Küçük parçalar aldığımız köfteyi yuvarlayıp kızgın yağda kızartıyoruz.

Daha sonra haşlayıp süzdüğümüz karnabaharları ve suyunu süzdüğümüz garnitürü karıştırıp harmanlıyoruz. Fırın kabına koyduğumuz karışımın üzerine sivri biberleri ve kırmızı kapya biberleri de dörde beşe bölüp diziyoruz. Daha sonra kızaran köfteleri karnabaharların aralarına koyup sosunu hazırlıyoruz.

Sosu için sögüş şeklinde doğradığımız kuru soğanı sıvı yağ ile bir miktar kavurup içerisine biber salçası, domates salçası, tuz ve kekik ekleyip karıştırıyoruz. Sosun içerisine bir çay bardağı sıcak su ekleyip hazırladığımız yemeğin üzerine gezdiriyoruz. Daha sonra yemeğin üzerine folyo kapatıp önceden ısıttığımız 200 derece fırında yaklaşık yarım saat pişiriyoruz. Sonrasında folyoyu açıp bir miktar kızartarak yemeğimizi fırından çıkarıyoruz.

Pirinç pilavı ve cacık eşliğinde sıcak olarak servis yapabilirsiniz. Bu lezzetli ve sağlıklı yemeği denemenizi şiddetle tavsiye ederim. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni