Karnabahar Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Karnabahar Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Karnabahar, karnabahar çok sevilen sebzelerden biridir. Turpgiller familyasına ait bir bitki türüdür. Ağaç dalları gibi küçük çiçekçiklerden oluşur. Beyaz renklidir tadı ve görüntüsü lahanayı andırır. Doğu Akdeniz bölgesinde yetişen bir bitkidir. Kış sebzelerindendir fakat artık derin dondurucular kullanılarak yaza da saklanır. Fosfor ve vitamin bakımından oldukça zengin olan bir besindir. Oldukça faydalı bir sebzedir ve birçok şekilde kullanılır. Karnabaharın ilk olarak faydalarına bakalım ardından kullanıldığı yemekler hakkında bilgi verelim.


Karnabaharın faydaları nelerdir?

  • Karnabahar kalori bakımından düşük kalorili bir yiyecektir, yaklaşık yirmi beş kaloridir ve bu nedenle rahatlıkla tüketilebilir.
  • Vücudun ihtiyacı olan A, B1, B2, C ve E vitaminlerini bulundurur.
  • İçerisinde bol miktarda magnezyum, kalsiyum, fosfor ve potasyum bulunur.
  • Sağlıklı ve dengeli beslenmenizi sağlayacak bir meyvedir.
  • İdrar söktürücü özelliğe sahiptir.
  • Mide rahatsızlıklarının giderilmesine yardımcı olur ve mide hastalıklarının oluşmasını engeller.
  • Vücudu toksinlerden arındırmaya yardımcı olur.
  • Karaciğerlerin temizlenmesine yardımcı olur ve karaciğer için oldukça faydalıdır.
  • Cinsel gücü ve isteği arttırmaya yardımcı olur.
  • Folik asit kaynağıdır.
  • Obezite riskini azaltmaya yardımcı olur.
  • Kalp hastalıklarına karşı koruma sağlar.
  • Beyin gelişimi için oldukça faydalıdır.
  • Kemik erimesini engeller.
  • Kansere karşı savaş açar.

Karnabahar besin değerleri 

  • 100 gram karnabaharda 24 kalori
  • Toplamda 0,3 gram yağ
  • Trans yağ ve kolesterol bulundurmaz
  • 30 mg sodyum
  • 299 mg potasyum
  • 5 gram karbonhidrat
  • 1.9 gram şeker
  • 1.9 gram protein

Karnabahar Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Karnabahar Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Karnabahar Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Karnabahar Suyunun Faydaları Nelerdir?

Karnabahar Suyunun Faydaları Nelerdir?

Sulu Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Karnabahar Yemeği, Karnabahar birçok insanın fazla tüketmediği bir gıda maddesidir. Oysaki içerdiği mineraller ve vitaminler bakımından oldukça zengindir. Kalp sağ[...]

Yeşil Karnabahar Faydaları Nelerdir?

Yeşil Karnabahar Faydaları Nelerdir?

Yeşil Karnabahar, lahana türü familyasına mensup yeşil renkli olup yumru yapıdaki bitkidir. Haşlama usulüyle yemeği hazırlanan sebzeler içerisindedir. Yeşil karnabahar,[...]

Fırında Etli Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Etli Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Etli Karnabahar, Yapılışı oldukça kolay ve pratik bir fırın yemeğidir. Lezzeti de bir o kadar güzel ve doyurucudur. Ege bölgesi genelde fırında karnabaharı z[...]

Karnabahar Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Köftesi, Hafif ve kalori değeri oldukça düşük olan karnabahar köftesi, özellikle çocukların karnabaharı severek tüketmesine vesile olacak bir lezzettir. Yap�[...]

Karnabahar Çeşitleri Türleri ve Özellikleri

Karnabahar Çeşitleri Türleri ve Özellikleri

Karnabahar çeşitleri, oldukça fazladır. Çok sevilen bir sebzedir. Karnabaharın yemeği, turşusu, kısırı, salatası ve birçok yemekleri yapılır. Her çeşidi de çok g�[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6