Karnabahar Kısırı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Karnabahar Kısırı Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar kısırı, olur mu diye düşünmeyin. Çünkü ben yaptım çok güzel oluyor. Yapmanızı tavsiye ederim. Hem sağlıklı hem de çok güzel bir besindir. Normal yaptığımız kısırdan daha güzel oluyor bence. Bu karnabahar kısırını yapınca çok beyeneceksiniz. Hep bu kısır tarifi yapacaksınız. Misafirlerinize yapacağınız güzel bir yemektir. Çocuklar içinde çok sağlıklıdır. Besleyici ve vitaminlidir. Enerji verir. Bayanların gün davetlerinde yapabileceğiniz en güzel salatadır. Yapması kolaydır. Evinizde kolayca yapabilirsiniz. Karnabaharın kendisine has tadı olan bir sebzedir ve yemeklerde çok kullanılan sebzedir. Tadı güzel bir sebzedir ve sağlık açısından çok faydalıdır. Karnabahar turpgiller ailesindendir. Karnabahar beyaz çiçekli bir sebzedir. Karnabaharın yemeği, salatası ve kısırı da yapılır. Her çeşidi de çok güzel oluyor. C ve K vitamini açısından zengin olan karnabahar sodyum ve potasyum içerir. Ayrıca kalsiyum, magnezyum, bakır gibi mineraller de içeriyor. Karnabahar kalp sağlığını korur, bağışıklık sistemini güçlendiren besinler içeriyor. Kemik sağlığına ciddi anlamda faydası vardır. Hamile kadınların tüketebileceği ve çok fayda göreceği besinlerden birisidir. Çok zengin kalsiyum ve mineral kaynağı olan karnabahar her yaşta insanın güvenle tüketeceği temel besindir ve şifa kaynağıdır. Karnabaharı bol bol tüketmek gerekiyor. Çocukların ve yaşlıların sağlığı için çok faydalıdır.


Karnabahar kısırı tarifinin malzemeleri

  • 1 tane orta boy karnabahar,
  • 2 baş kuru soğan (Taze soğanda kullanabilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı kadar domates salçası,
  • Biraz sıvı yağ,
  • Biraz kimyon,
  • Biraz karabiber,
  • Biraz pul biber
  • Bir demek maydanozun yarısı,
  • Biraz kuru nane (Taze nanede kullanabilirsiniz)
  • 1 tane limon ya da nar ekşisi,
  • Son olarak da marul.

Karnabahar kısırı tarifi nasıl yapılır?


İlk önce karnabaharı temizleyip çiçek kısımlarını yıkayıp süzdürelim. Sonra karnabaharı robotta çekelim. İnce bulgur gibi incecik olması gerekiyor. Robotunuz yoksa rende yapabilirsiniz. Daha sonra tenceremize yağla birlikte karnabaharımızı koyalım ve hafif yumuşayıncaya kadar kavuralım. Daha sonra içine salçayı, ince ince doğradığımız soğanı ve baharatları ilave edip kavurmaya devam edelim. İyice piştikten sonra ocağın altını kapatalım ve ilk sıcaklığı çıkınca tuzunu, yeşillikleri ve limon suyunu ya da nar ekşisini ilave edelim. Sonra bunları güzelce karıştıralım. Karnabahar kısırımız servise hazırdır. Normal kısırdan hiçbir farkı olmadığını göreceksiniz. Hatta daha lezzetli oluyor.

Afiyet olsun.

Karnabahar Kısırı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Mor Karnabahar Türleri ve Özellikleri

Mor Karnabahar Türleri ve Özellikleri

Güncel

Karnabahar Çiçeği Yetiştiriciliği

Karnabahar Çiçeği Yetiştiriciliği

Güncel

Karnabahar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar turşusu, toplum olarak her yemeğin yanında turşu yiyen ve çok seven insanlarız. Yaz kış demeden her mevsim çok tüketilen turşu bol çeşitleriyle iştah açma[...]

Karnabahar Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar kavurması, Karnabahar yemeklerini herkes çok tercih etmiyor. Pek sevilen bir sebze değil. Hatta bazı kimseler belki de hiç evlerine almamıştır bile. Ancak aslın[...]

Karnabahar Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Karnabahar Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Karnabahar, karnabahar çok sevilen sebzelerden biridir. Turpgiller familyasına ait bir bitki türüdür. Ağaç dalları gibi küçük çiçekçiklerden oluşur. Beyaz renklidir [...]

Yoğurtlu Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu karnabahar yemeği, Karnabahar yemekleri çok tercih edilmeyen bir yemek türüdür. Çünkü yetişkin olsun çocuk olsun pek sevilmeyen bir yemektir karnabahar. Aslınd[...]

Karnabahar Ekim'i Toprak İsteği

Karnabahar Ekim'i Toprak İsteği

Karnabahar ekimi, karnabahar, yenilebilen sebzeler grubunda yer almaktadır. Yapraklar ise lahana yapraklarına göre daha uzun ve uçları da daha çok sivridir. Karnabaharda baha[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6