Patatesli Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Patatesli Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli karnabahar yemeği, lezzeti ile damaklara enfes bir tat bırakacak olan, içerisindeki malzemeleri ile tam bir vitamin, demir ve kalsiyum deposu olan ve yapımı ile de oldukça pratik ve kolay olan yemek çeşididir. Karnabahar tam bir vitamin deposu olan oldukça faydalı ve sağlık açısından birçok fayda veren bir sebze çeşididir. Çok fazla tüketilmeyen karnabahar vereceğimiz bu tarif sayesinde artık severek yenilecek bir yemek çeşidi olduğundan herkes tarafından tüketilecektir. Ayrıca bu yemek içerdiği patates ve havuç ile de tam bir vitamin deposu olma özelliğindedir. Bu kadar pratik ve lezzetli olan patatesli karnabahar yemeği menünüzü ve sofranızı şenlendirecek enfes lezzetlerin başındadır. İşte bu kadar pratik ve kolay olan lezzeti ile enfes bir tat veren ve sağlıklı olan bu patatesli karnabahar yemeğinin tarifini beraber inceleyelim;

Patatesli Karnabahar Yemeği İçin Gerekli Olan Malzemeler
  • 1 adet orta boy karnabahar,
  • 1 adet orta boy patates,
  • 1 adet havuç,
  • 1 adet kuru soğan,
  • 1 yemek kaşığı domates salçası,
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • Biraz sıcak su (Göz kararı konulacak)
  • Biraz tuz,
  • Biraz pul biber,
  • Maydanoz, dere otu ve nane
Patatesli Karnabahar Yemeği Nasıl Yapılır?

Öncelikle bir tencerenin içerisine doğradığınız karnabaharları koyun ve ocağın üzerine koyun. Üzerini geçmeyecek kadar su koyarak biraz karnabaharların yumuşamasını bekleyin ve yumuşayınca da ocağı kapatarak bir köşede dinlenmeye bırakın. Karnabaharlar dinlenmeye bırakılınca dinlenme süresi dolana kadar diğer taraftan da bir tencerenin içerisine küp-küp doğramış olduğunuz kuru soğanı ekleyin ve zeytinyağında kavurun. Ara ara karıştırdığınız soğanlar pişme süresi dolana kadar diğer taraftan da bir adet patatesi küp-küp ince olarak dilimleyin. Aynı şekilde bir adet havucu da küp-küp ince olarak doğrayın ve bir kabın içine koyun. Soğanın pişme süresi dolduğunda doğramış olduğunuz patates ve havucu soğanın içerisine aktararak ocağın altını kısın ve karıştırmaya başlayın. Patates, havuç ve soğan iyice kavrulana kadar karıştırın ve kızarmasına yardımcı olun.

Ardından tencereye bir yemek kaşığı domates salçası ekleyerek biraz karıştırın ve salçanın tamamen tüm sebzeleri ile bütün hale gelene kadar karıştırın. Tencerenin içerisine yarım çay bardağı kadar sıcak su koyarak biraz karıştırın. Ardından daha önceden sıcak su içerisinde bekletmiş olduğunuz karnabaharları alarak sebzelerin piştiği tencerenin içerisine ekleyin ve karnabaharın üzeri geçmeyecek şekilde sıcak su ekleyerek ocağın üstünde kaynamaya bırakın. Kaynamakta olan sebzeleri ara ara karıştırın ve isteğinize göre tuz ve pul biberi de ekleyerek ocağın altını kısarak yaklaşık olarak yarım saat kadar kaynamaya bırakın. Yemeğin kaynama süresi bittiği zaman yani tüm sebzeler bütün hale gelip yumuşayınca artık yemek servis edilmeye hazır hale gelmiş demektir. Bir servis tabağının içine biraz patatesli karnabahar yemeğinden koyun ve tabağın üzerine biraz maydanoz, biraz nane ve biraz dere otu ile görsellik vererek süsleyin.

Ekstra Bilgiler

Patatesli karnabahar yemeği, özellikle kış aylarında sofralarınıza sağlık katacak bir yemektir. Karnabaharın içerdiği C vitamini, K vitamini ve folik asit gibi besinler, bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye yardımcı olur. Ayrıca, bu yemek düşük kalorili olması nedeniyle diyet yapanlar için de ideal bir seçenektir. Patates ve havuç ise yemeğe hem lezzet hem de besleyicilik katmaktadır. Bu yemeği dilerseniz yoğurt ile servis ederek daha da lezzetli hale getirebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Anife

25 Temmuz 2024 Perşembe

Patatesli karnabahar yemeğini yaparken karnabaharı önceden haşlamak gerekiyor mu, yoksa direkt tencereye ekleyebilir miyiz? Bir de salça ile kavurduğumuzda diğer sebzelerle iyice bütün hale gelmesi için ne kadar süre kavurmak gerekir?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Anife Hanım, karnabaharı önceden haşlamanıza gerek yok, direkt tencereye ekleyebilirsiniz. Ancak karnabaharın daha yumuşak olmasını isterseniz, hafifçe haşlayabilirsiniz. Salça ile kavurduğunuzda, diğer sebzelerle iyice bütünleşmesi için yaklaşık 10-15 dakika kadar kavurmanız yeterli olacaktır. Bu süre, sebzelerin yumuşaması ve lezzetlerin birbirine karışması için idealdir. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Karnabahar Çiçeği Yetiştiriciliği

Karnabahar Çiçeği Yetiştiriciliği

Güncel

Karnabaharın Faydaları Nelerdir?

Karnabaharın Faydaları Nelerdir?

Güncel

Karnabahar Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Salatası Tarifi ve Malzemeleri