Fırında Karnabahar Kızartması Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Fırında Karnabahar Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Karnabahar Kızartması, Mutfaklarınızdan eksik etmemeniz gereken muhteşem bir sebze olan karnabahar sebzesini sağlığa olan faydaları bakımından bol bol tüketin ve çocuklarınıza da sevdirin. Saymakla bitmeyecek kadar çok yararı olan karnabaharın tencerede kızartmasının ağır olduğunu düşünenler için karnabahar kızartmasının fırında yapılışını paylaştım. Karnabaharı bir de bu şekilde deneyin. Kesinlikle pişman olmayacağınıza eminim. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos döküldüğünde muhteşem bir lezzet ortaya çıkıyor. Yanında da kızarmış ekmekle karnabahar sevmeyenlerin bile tadına bayılacakları bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim.


Fırında karnabahar kızartması malzemeleri

  • 1 kilogram karnabahar
  • 4 adet orta büyüklükte havuç
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı süt

Fırında Karnabahar Kızartması Sosu için

  • Yarım çay bardağı Ayçiçek yağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası

Fırında karnabahar kızartması tarifi nasıl yapılır?


Öncelikle karnabaharı istediğiniz büyüklükte ayırıp iyice yıkayın ve havuçları da güzelce yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra havuçları para para dilimleyin. Daha sonra bir tencerenin içerisine yaklaşık 2 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip tencerenin altını açtıktan sonra yıkadığınız karnabaharları ve havuç dilimleri tencerenin içerisine ilave ederek hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın. Havuç ve karnabaharlar haşlandıktan sonra bir süzgeç yardımıyla suyunu sürdürün.

Bu arada derin bir kap içerisine yumurta, un ve sütü ilave edip iyice çırpın. Sonra haşlanan karnabaharları ve havuçları hazırlamış olduğunuz yumurtalı sosa batırıp üzerine yağlı kâğıt serdiğiniz ya da yağladığınız bir borcama bir karnabahar, bir havuç dilimi olacak şekilde yan yana dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırının orta rafında sebzelerin üzeri kızarana kadar pişirin. Daha sonra bir tavanın içerisine yarım çay bardağı sıvı yağ ilave edip ocakta yağ iyice ısındıktan sonra tavanın içerisine domates salçasını da ilave edip biraz kavurun. Fırında pişen karnabaharlar ve havuçları servis tabağına alıp üzerine yaptığınız salçalı sosu ve isteğe bağlı olarak sarımsaklı yoğurt da dökerek servis yapabilirsiniz Afiyet olsun.

Fırında Karnabahar Kızartması Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Karnabahar Pane Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Pane Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavada Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar salatası, çok sevilen sebzelerden biridir karnabahar. Her yemekte ve salatada da gönül rahatlığı ile kullanabileceğimiz bir lezzete sahiptir. Karnabahar salatala[...]

Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel soslu karnabahar, karnabahar kendine has tadıyla bilinen sağlıklı sebzelerden biridir. Yemeklerde ve diyetlerde yaygın bir şekilde kullanılan karnabahardan farklı [...]

Patatesli Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli karnabahar yemeği, lezzeti ile damaklara enfes bir tat bırakacak olan, içerisindeki malzemeleri ile tam bir vitamin, demir ve kalsiyum deposu olan ve yapımı ile de o[...]

Salçalı Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Karnabahar Yemeği, kış aylarında tercih edilen güzel bir sulu yemektir. Genellikle pişerken çıkan kokusu sebebi ile pek sevilmeyen karnabahar aslında oldukça be[...]

Zeytinyağlı Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Karnabahar Yemeği: Karnabahar insan sağlığı için çok önemli bir sebzedir. O yüzden karnabahar kış aylarının vazgeçilmez sebzesidir. Karnabahar kalori ba[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6