Karnabahar Mücveri Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Karnabahar Mücveri Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar mücveri, oldukça faydalı bir sebze olan karnabaharı ne yazık ki sıkça tüketmiyoruz. Toplumda çoğu kişi sebzenin kokusunu pek sevmez. Ancak her sebzenin kendine göre çeşitli faydaları vardır. Bu gerçeği değiştiremeyiz. Bu nedenle karnabaharı çeşitli şekillerde pişirerek, çocuklarımıza bile sevdirmeliyiz. Normalde mücver kabakla yapıldığında, evde kapış kapış yenir. Bunu karnabahar ile denemenizi mutlaka tavsiye ederiz. Bu sayede karnabahar içeriğindeki vitamin ve minerallerden de yararlanmış olacaksınız. Vücudunuzun toksinlerden arınmasını sağlayan, doğal bir temizleyici olan karnabahar, kansere karşı da iyi bir savaşçıdır. İster ağır yemeklerin yanında haşlama şeklinde karnabahar servisi yapın ister yemeğini, mücverini hazırlayın. Ama mevsiminde karnabahar tüketmeye özen gösterin. Bir kış sebzesi olduğundan, hastalıklardan korunmanız için size ilaç gibi gelecektir. Karnabahar mücveri hazırlaması kolay bir yemektir. Yanında yoğurtla birlikte tek başına bile tüketilebilir. Dilerseniz tarifi hep birlikte hazırlamaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.


Karnabahar mücveri için gerekli malzemeler

  • 1 adet orta boyda karnabahar
  • 2 adet yumurta
  • 5-6 yemek kaşığı un
  • 1 demet dereotu
  • 1 demet maydanoz
  • 4-5 adet yeşil soğan
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Yeteri kadar tuz
  • Kızartmak için sıvı yağ

Karnabahar mücveri nasıl yapılır?


İlk olarak karnabaharı iyice yıkayın. Bunu daha küçük parçalara ayırarak, tencerede hafif tuzlu suyun içinde haşlayın. Yumuşayan karnabaharın suyunu süzgeçten süzün. Karnabahar oldukça kısa sürede haşlanır. Bu nedenle suyun kaynamasından sonra 10 dakika haşlanması yeterli gelecektir.

Şimdi geniş bir cam kâsenin içine ayıklanmış taze soğanları ve kuru soğanları incecik doğrayın. Buna ince kıydığınız dereotu ve maydanozu ilave edin. Malzemeleri ne kadar ince kıyarsanız, karnabahar mücveri o kadar lezzetli olur. Malzemeler ağza fazla gelmeyecek şekilde, ancak robotta kıyılmış gibi de olmayacak. Daha sonra karnabaharları kâsenin içine alabilirsiniz. Malzemelerle birlikte karnabaharları ezerek karıştırın. Zaten yumuşamış olduklarından iyice ezilecektir. Bu arada yumurtaları içine kırabilirsiniz. Unu ilave ederek, tuzunu, karabiberi ve kırmızı pul biberi atın. Tüm malzemeleri karıştırıp, mücver karışımını hazırlayın.

Bu arada tavanın içine sıvı yağı koyarak ocakta kızdırmaya başlayın. Bir kaşık yardımıyla aynı kabak mücverinde yaptığınız gibi karışımdan köfte kadar büyüklükte harç alarak kızgın yağda önlü arkalı kızartın. Daha sonra kızaran karnabahar mücverini servis tabağına alın. İsterseniz önce kâğıt havluda mücverlerin fazla yağını alabilirsiniz. Yanında yoğurt ve salatayla birlikte güzel bir menü olacaktır.

Afiyet olsun.

Karnabahar Mücveri Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Karnabahar Kaç Kalori?

Karnabahar Kaç Kalori?

Fırında Karnabahar Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Karnabahar Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Karnabahar Kızartması, Mutfaklarınızdan eksik etmemeniz gereken muhteşem bir sebze olan karnabahar sebzesini sağlığa olan faydaları bakımından bol bol tüketin[...]

Havuçlu Karnabahar Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Karnabahar Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu karnabahar salatası, Karnabaharın ve havucun sağlığa faydaları herkes tarafından bilinmektedir. Bunun için sofralarda daha sık yer alması gereken bu salata besin[...]

Karnabahar Çeşitleri Türleri ve Özellikleri

Karnabahar Çeşitleri Türleri ve Özellikleri

Karnabahar çeşitleri, oldukça fazladır. Çok sevilen bir sebzedir. Karnabaharın yemeği, turşusu, kısırı, salatası ve birçok yemekleri yapılır. Her çeşidi de çok g�[...]

Nohutlu Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu karnabahar yemeği: Sebze yemekleri Türk mutfağının olmazsa olmazlarındandır. Karnı bahar da bu sebzelerden bir tanesidir. Daha çok Akdeniz ve Ege bölgelerinde dah[...]

Fırında Kıymalı Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kıymalı Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kıymalı Karnabahar, Mutfaklarımızda mutlaka her çeşit yemek yaparız. Etli ve sebzeli yemekler. En çok yapılan et yemeği olsa da sebzeli yemeklerde çok yapılı[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6