Karnabahar Mücveri Karnabahar, oldukça faydalı bir sebze olmasına rağmen ne yazık ki sıkça tüketilmemektedir. Toplumda birçok kişi karnabaharın kokusunu pek sevmez. Ancak, her sebzenin kendine has çeşitli faydaları vardır ve bu gerçeği değiştiremeyiz. Bu nedenle, karnabaharı çeşitli şekillerde pişirerek çocuklarımıza bile sevdirmeliyiz. Normalde mücver kabakla yapıldığında evde kapış kapış yenir. Bunu karnabahar ile denemenizi mutlaka tavsiye ederiz. Bu sayede karnabahar içeriğindeki vitamin ve minerallerden de yararlanmış olacaksınız. Vücudunuzun toksinlerden arınmasını sağlayan, doğal bir temizleyici olan karnabahar, kansere karşı da etkili bir savaşçıdır. İster ağır yemeklerin yanında haşlama şeklinde karnabahar servisi yapın, ister yemeğini, mücverini hazırlayın. Ama mevsiminde karnabahar tüketmeye özen gösterin. Bir kış sebzesi olduğundan, hastalıklardan korunmanız için size ilaç gibi gelecektir. Karnabahar mücveri hazırlaması kolay bir yemektir ve yanında yoğurtla birlikte tek başına bile tüketilebilir. Dilerseniz tarifi hep birlikte hazırlamaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin. Karnabahar Mücveri İçin Gerekli Malzemeler
Karnabahar Mücveri Nasıl Yapılır? İlk olarak, karnabaharı iyice yıkayın. Bunu daha küçük parçalara ayırarak, tencerede hafif tuzlu suyun içinde haşlayın. Yumuşayan karnabaharın suyunu süzgeçten süzün. Karnabahar oldukça kısa sürede haşlanır. Bu nedenle suyun kaynamasından sonra 10 dakika haşlanması yeterli gelecektir. Şimdi geniş bir cam kasenin içine ayıklanmış taze soğanları ve kuru soğanları incecik doğrayın. Buna ince kıydığınız dereotu ve maydanozu ilave edin. Malzemeleri ne kadar ince kıyarsanız, karnabahar mücveri o kadar lezzetli olur. Malzemeler ağıza fazla gelmeyecek şekilde, ancak robotta kıyılmış gibi de olmayacak. Daha sonra karnabaharları kasenin içine alabilirsiniz. Malzemelerle birlikte karnabaharları ezerek karıştırın. Zaten yumuşamış olduklarından iyice ezilecektir. Bu arada yumurtaları içine kırabilirsiniz. Unu ilave ederek, tuzunu, karabiberi ve kırmızı pul biberi atın. Tüm malzemeleri karıştırıp, mücver karışımını hazırlayın. Bu arada, tavanın içine sıvı yağı koyarak ocakta kızdırmaya başlayın. Bir kaşık yardımıyla aynı kabak mücverinde yaptığınız gibi karışımdan köfte kadar büyüklükte harç alarak kızgın yağda önlü arkalı kızartın. Daha sonra kızaran karnabahar mücverini servis tabağına alın. İsterseniz önce kağıt havluda mücverlerin fazla yağını alabilirsiniz. Yanında yoğurt ve salatayla birlikte güzel bir menü olacaktır. Afiyet olsun. |