Havuçlu Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Havuçlu Karnabahar Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Kış aylarının gelmesiyle birlikte manav ve pazar tezgâhlarında birbirinden güzel kış sebzeleri yer almaya başladı. Bu sebzelerden biri olan karnabaharı havuçla birleştirerek, hem içimizi ısıtacak hem de sağlıklı bir öğünle vücudun direncini artırarak enfeksiyonlara karşı koruyacak bir yemek hazırlayabiliriz. Havuçlu karnabahar yemeği, yapımı kolay, vakit almayan ve hızlı pişen tariflerdendir. İçerisine kıyma ekleyerek lezzetini artırmayı tercih ettik. Dilerseniz sadece zeytinyağı ile ya da kuşbaşı doğranmış et ile de yapabilirsiniz. Doyurucu bir öğün olan havuçlu karnabahar yemeği, tokluk hissi verdiği için öğlen ya da akşam öğünlerinde tüketilebilir. Sağlıklı kış sebzelerine karşı bir ön yargınız varsa, bu tarifi denemeniz bu ön yargıyı aşmak için iyi bir fırsat olabilir.

Havuçlu Karnabahar Yemeği İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 adet orta boy karnabahar
  • 2 adet havuç
  • 100 gram kıyma
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz ve su
Havuçlu Karnabahar Yemeği Nasıl Yapılır?

Yemeğin yapım aşamasına geçmeden önce aldığınız karnabaharı hazırlamak gerekir. Bunun için dış yapraklarını ve sap kısmını çıkarın. Karnabaharı sebze gibi doğramak yerine minik ağaç şeklindeki kısımların birleşme yerinden kesmelisiniz. Karnabaharı doğrarken çok küçük doğramamaya özen gösterin. Soğanların kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin. Yemeği pişireceğiniz tencerenin içerisine zeytinyağı ile soğanları koyun. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. İçerisine kıymayı ilave ettikten sonra karıştırmaya devam edin. İçerisine salça koyun, kabuğunu soyup yuvarlak yuvarlak doğradığınız havuç, sarımsak ve karnabaharı ekleyin ve karıştırın. Havuçlu karnabahar yemeğinin suyunu tek seferde eklemeyin. Üzerine ilave edeceğiniz suyun önce yarısını, daha sonra ihtiyaç olursa kalan yarısını ekleyin. Sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte ağzı kapalı olarak pişirin. Damak zevkinize göre tuz ve baharat ilavesi yapabilirsiniz. Havuçlu karnabahar yemeğinin piştiğini anlamak için çatal batırarak kontrol edebilirsiniz. Pişen havuçlu karnabahar yemeğini derin bir tabağa alıp sıcak olarak servis ediniz.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Karnabahar, içeriğinde bol miktarda C vitamini, K vitamini ve folat barındırır. Ayrıca antioksidan özellikleri sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir. Havuç ise beta-karoten açısından zengindir ve göz sağlığını korur. Bu yüzden havuçlu karnabahar yemeği, hem besleyici hem de sağlık açısından oldukça faydalıdır. Bu yemeği hazırlarken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta, sebzelerin çok fazla pişirilmemesidir. Çok fazla pişirilen sebzeler, besin değerlerini kaybedebilir. Ayrıca, yemeği daha da lezzetlendirmek için üzerine taze maydanoz ekleyebilirsiniz. Bu yemek, yanında yoğurt ile servis edildiğinde de oldukça lezzetli olur.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırında Karnabahar Graten Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Karnabahar Graten Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Faydaları Nelerdir?

Karnabahar Faydaları Nelerdir?

Fırında Salçalı Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Salçalı Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Karnabahar Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Kavurması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Karnabahar Çeşitleri Türleri ve Özellikleri

Karnabahar Çeşitleri Türleri ve Özellikleri