Fırında Etli Karnabahar Fırında Etli Karnabahar, yapılışı oldukça kolay ve pratik bir fırın yemeğidir. Lezzeti de bir o kadar güzel ve doyurucudur. Ege bölgesinde genellikle fırında karnabahar zeytinyağlı yapılır, ancak doğu bölgesinde fırında etli karnabahar tercih edilmektedir. Ana yemek olarak sıcak servis edilir. Fırında etli karnabaharın avantajlarından biri, fırında pişirildiğinde evde kızartma kokusu olmamasıdır. Fırında etli karnabahar, içinde fazla yağ ve un bulunmadığından dolayı diyet yapanlar için de uygun bir ana öğün seçeneğidir. Fırında Etli Karnabahar Malzemeleri
Üzeri için
Fırında Etli Karnabahar Nasıl Yapılır? Fırında etli karnabaharı hazırlamaya ilk olarak etleri pişirme ile başlayalım. Dana etini bir tencereye alıp orta ateşte pişirmeye bırakın. Etler pişerken diğer taraftan fırında etli karnabaharın sebzelerini hazırlayalım. Patatesi ve havucu iyice yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra orta boy doğrayın ve küçük bir tencerenin içinde hafif yumuşayana kadar pişirin. Sıra geldi karnabaharı doğramaya. Karnabaharı orta büyüklükte çiçek çiçek ayırın ve tencerenin içinde hafif yumuşayana kadar pişirin. Haşlanmış bütün sebzelerin suyunu süzüp ılımaya bırakın. Daha sonra domatesleri yemeklik şekilde küp doğrayın. Ardından yeşil biberleri de ince doğrayın. Geniş bir tavanın içine soğanları koyun, üzerine zeytinyağı gezdirip orta ateşte kavurmaya başlayın. Soğanlar hafif kızarınca biberleri ve domatesleri ekleyip 4 dakika kadar karıştırarak kavurmaya devam edin. Biberler de hafif kızarınca domates püresini ve hemen ardından haşlanmış kuşbaşı etleri, tuz ve tüm baharatları ekleyip 3-4 dakika kadar pişirin, ardından ocaktan alın. Daha sonra haşlanmış karnabaharı yağlanmış bir borcama eşit şekilde yerleştirin. Hemen ardından haşlanmış patates ve havucu da serpiştirin. Ardından hazırlamış olduğunuz domatesli etli sosu gezdirin ve daha önce ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirmeye bırakın. Fırında etli karnabahar yemeğini fırından çıkarmadan 5 dakika önce fırından çıkarıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin ve tekrar fırına atıp 5 dakika daha pişirin. Fırında etli karnabahar yemeğini sıcak servis edin. Afiyet olsun. |