Fırında Etli Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Fırında Etli Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Etli Karnabahar, Yapılışı oldukça kolay ve pratik bir fırın yemeğidir. Lezzeti de bir o kadar güzel ve doyurucudur. Ege bölgesi genelde fırında karnabaharı zeytinyağlı yapar ama doğu bölgesinde fırında etli karnabahar yapılmakta. Ana yemek olarak sıcak servis yapılır. Fırında etli karnabahar avantajlarından biri fırında piştiğinde evde kızartma kokusu olmamasıdır. Fırında etli karnabaharı içinde fazla yağ ve un olmadığından dolayı diyet yapanlar ana öğün olarak tüketebilirler.


Fırında Etli Karnabahar Malzemeleri

  • 250 gram dana eti
  • 500 gram karnabahar
  • 2 adet orta boy patates
  • 2 adet orta boy havuç
  • 2 adet orta boy yeşil biber
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 çay bardağı domates püresi
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için

  • 150 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Fırında Etli Karnabahar Nasıl Yapılır?


Fırında etli karnabaharı hazırlamaya ilk olarak etleri pişirme ile başlayalım. Dana etini bir tencereye alıp orta ateşte pişirmeye bırakın. Etler pişerken diğer taraftan fırında etli karnabaharın sebzelerini hazırlayalım. Patatesi ve havucu iyice yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra orta boy doğrayın ve küçük derin bir tencerenin içinde hafif yumuşayacak şekilde pişirmeye bırakın. Sıra geldi karnabahara doğramaya. Karnabaharı orta büyüklüğünde çiçek çiçek koparın ve tencerenin içine hafif yumuşayana kadar pişirin. Haşlamış olduğumuz bütün sebzelerin suyunu süzüp ılımaya bırakın. Daha sonra domatesleri yemeklik şekilde küp doğrayın. Ardından yeşil biberleri de ince doğrayın.

Geniş bir tavanın içine soğanları koyun üzerine de zeytinyağı gezdirip orta ateşte kavurmaya başlayın. Soğanlar hafif kızarınca biberleri ve domatesleri ilave edip 4 dakika kadar karıştırarak kavurmaya devam edin. Biberler de hafif kızarınca domates püresini hemen ardında haşlanmış kuşbaşı etlerini, tuz ve bütün baharatları koyup 3-4 dakika kadar pişirin ocak da indirin. Daha sonra haşlanmış olan karnabaharı yağlanmış bir borcama eşit bir şekilde koyun. Hemen ardında haşlanmış patates ve havuçta serpiştirin. Ardında hazırlamış olduğumuz domatesli etli sosu gezdirin ve daha önce ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirmeye bırakın. Fırında etli karnabahar yemeğini fırında çıkarmadan 5 dakika önce fırında çıkarıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin ve tekrar fırına atıp 5 dakika daha pişirip fırında alın. Fırında etli karnabahar yemeği sıcak sıcak servis edin.

Afiyet Olsun.

Fırında Etli Karnabahar Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırında Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Çiçeği Yetiştiriciliği

Karnabahar Çiçeği Yetiştiriciliği

Karnabahar Kürü Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Karnabahar Kürü Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Brokoli Karnabahar Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Brokoli Karnabahar Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Diyeti Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Karnabahar Diyeti Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Karnabahar diyeti, Karnabahar oldukça faydalı olan sebzeler arasında olup; yapılan araştırmalara göre sağlık açısından da oldukça faydalı olduğu kanıtlanmıştır. [...]

Fırında Karnabahar Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Karnabahar Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Karnabahar Köftesi, Türk mutfakların olmazsa olmazlarından biri köftedir. Osmanlı döneminden beri çeşitli köfteler yapılmakta ve günden güne de yeni köftele[...]

Galeta Unlu Karnabahar Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Galeta Unlu Karnabahar Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Galeta unlu karnabahar kızartması: Kızartma sevenler özellikle karnabahar sevenler için oldukça lezzetli bir tariftir. Karnabahar kızartması hazırlık olarak da oldukça p[...]

Fırında Sebzeli Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sebzeli Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında sebzeli karnabahar yemeği, fırında karnabahar yemeği oldukça pratik düşük kalorili yemek tariflerinden biridir. Fırın poşeti kullanarak ya da borcam, güveç k[...]

Çiğ Karnabahar Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Karnabahar Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ karnabahar salatası: Salata Türk mutfağının olmazsa olmazıdır. Her türlü yemeğin yanında mutlaka yapmaktayız. Özellikle mevsim salatası hemen hemen her yemekte [...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6