Karnabaharın su içinde haşlanma süresinin nasıl belirlendiğini merak ediyorum. Özellikle çiçeklerinin boyutuna göre değişen süreler arasında en uygun olanı nasıl seçebilirim? 5-15 dakika arasında haşlamak gerektiği belirtilmiş ama hangi yumuşaklık seviyesinin tercih edilmesi gerektiği konusunda bir öneri var mı? Ayrıca haşlama sırasında tuz eklemenin ve soğuk suyla durulamanın etkileri gerçekten lezzeti artırıyor mu?
Karnabaharın su içinde haşlanma süresinin nasıl belirlendiğini merak ediyorum. Özellikle çiçeklerinin boyutuna göre değişen süreler arasında en uygun olanı nasıl seçebilirim? 5-15 dakika arasında haşlamak gerektiği belirtilmiş ama hangi yumuşaklık seviyesinin tercih edilmesi gerektiği konusunda bir öneri var mı? Ayrıca haşlama sırasında tuz eklemenin ve soğuk suyla durulamanın etkileri gerçekten lezzeti artırıyor mu?
Cevap yaz