Karnabahar salatası yapmaya karar verdiğimde malzemelerin yanı sıra hazırlık aşamaları da benim için oldukça önemliydi. Özellikle karnabaharın haşlanma süresi konusunda dikkatli olmalıyım; çünkü fazla haşlandığında besin değerlerini kaybetme riski var. Peki, karnabaharın çiçeklerine ayırdıktan sonra bol su ile yıkayıp haşlamaya geçmek doğru bir yöntem mi? Ayrıca mayonez ile yoğurdu karıştırdıktan sonra limon suyu eklemek, salatanın lezzetini artırır mı? Bu aşamalarda bir hata yapmamak için neler önerirsiniz?
Karnabahar salatası yapmaya karar verdiğimde malzemelerin yanı sıra hazırlık aşamaları da benim için oldukça önemliydi. Özellikle karnabaharın haşlanma süresi konusunda dikkatli olmalıyım; çünkü fazla haşlandığında besin değerlerini kaybetme riski var. Peki, karnabaharın çiçeklerine ayırdıktan sonra bol su ile yıkayıp haşlamaya geçmek doğru bir yöntem mi? Ayrıca mayonez ile yoğurdu karıştırdıktan sonra limon suyu eklemek, salatanın lezzetini artırır mı? Bu aşamalarda bir hata yapmamak için neler önerirsiniz?
Cevap yaz