Karnabahar gazı ile ilgili yaşadıklarım oldukça ilginç. Yıllardır karnabahar severim ama gaz sorunları da hep peşimi bırakmadı. Özellikle haşladığımda ya da fırında pişirdiğimde bu sorun daha da belirginleşiyor. Yavaş yavaş çiğneyerek yemek ve yanında daha az gaz yapan sebzelerle kombinlemek gibi önerileri denemek aklıma yatıyor. Ayrıca, zencefil çayı içmenin sindirimime iyi geldiğini fark ettim, bu konuda da denemeler yapmayı düşünüyorum. Sizce karnabaharın gaz yapıcı etkilerini azaltmanın en etkili yolu hangisi?
Karnabahar gazı ile ilgili yaşadıklarım oldukça ilginç. Yıllardır karnabahar severim ama gaz sorunları da hep peşimi bırakmadı. Özellikle haşladığımda ya da fırında pişirdiğimde bu sorun daha da belirginleşiyor. Yavaş yavaş çiğneyerek yemek ve yanında daha az gaz yapan sebzelerle kombinlemek gibi önerileri denemek aklıma yatıyor. Ayrıca, zencefil çayı içmenin sindirimime iyi geldiğini fark ettim, bu konuda da denemeler yapmayı düşünüyorum. Sizce karnabaharın gaz yapıcı etkilerini azaltmanın en etkili yolu hangisi?
Cevap yaz